Platform voor de bouw
Betonspecialist innoveert, investeert en intrigeert in volle coronacrisis

Betonspecialist innoveert, investeert en intrigeert in volle coronacrisis

‘Thinner is the winner’: het is een van de vele catchy slagzinnen die Enjoy Concrete deze dagen met glans in de praktijk brengt. Na acht maanden studiewerk werden midden april de eerste kaderterrassen in Ultra-hogesterktebeton (UHSB) geleverd in Oostende. Intussen staan er ook al twee andere UHSB-projecten op de agenda: het Lighthouse Corner hotel in Nieuwpoort (PVL architecten) en een meersgezinswoning op de Graanmarkt in Kortrijk (Govaert & Vanhoutte architects).

Enjoy Concrete is qua innovatie niet aan zijn proefstuk toe. Na de vele succesvolle toepassingen met RDC-beton (rheodynamisch beton) verwierf het tot over onze landsgrenzen heen naam en faam met deze supergladde betonvariant. Het eindresultaat is zichtbaar in spraakmakende, hedendaagse architectuurprojecten waarin een strak en minimalistisch ontwerp de boventoon voert. Nu gaat Enjoy Concrete nog een stap verder in het aanbieden van mogelijke prefabbetontoepassingen. Na de vele UHSB-toepassingen voor meubilair (zowel interieur als exterieur) produceert het voortaan ook XL-producten in UHSB. Een primeur in de wereld van het prefabbeton.

Na acht maanden studiewerk werden midden april de eerste kaderterrassen in Ultra-hogesterktebeton (UHSB) geleverd in Oostende.

 

Creativiteit stimuleren

UHSB heeft een druksterkte van 120 N/mm² tot 200 N/mm². Met andere woorden: de druksterkte is gelijk aan die van staal. Dit laat ontwerpers toe om volledig buiten de lijnen te kleuren. Het is dus een innovatie die de creativiteit van ontwerpers ten goede komt. Dat resulteerde al in een fraaie realisatie van architect Kris Vandecasteele: een luchtige gevel die de gekende massiviteit doet vergeten. UHSB is ook bekend van enkele prestigieuze buitenlandse projecten, zoals MuCEM in Marseille en Stade Jean-Bouin in Parijs. UHSB past echter niet enkel in state-of-the-artprojecten. De Scandinavische markt staat in dit opzicht al verder. Zo zijn in Denemarken al meer dan 20.000 terrassen uitgevoerd in UHSB. “Los van de kunst om met dit materiaal te werken en te ontwerpen, moet ook het normatieve kader in België aangepast worden aan deze nieuwe technologie”, klinkt het bij Enjoy Concrete. “Innoveren doe je niet alleen, dus we danken al onze ‘partners in crime’: Architectenbureau KVarch, Aalborg Cementir holding, Studiebureau Util, Studiebureau Cobe en aannemer Gedan. Komende weken staat ook een project in ‘Rammed Concrete’ op de planning. Het eerste in gecontroleerde prefab binnen Europa, maar daarover later meer!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details