Platform voor de bouw
“Betrouwbare kranen en een sterke klantenservice”
Haex kocht in 2023 drie Terex-kranen aan bij Stravers Torenkranen.

“Betrouwbare kranen en een sterke klantenservice”

Het Limburgse bouwbedrijf Haex heeft er enkele mooie aanwinsten bij: drie flat-top-torenkranen, waaronder een werfkraan. Verantwoordelijke voor magazijn en transport Bruno Wirix: “We weten precies wat we aan Stravers Torenkranen hebben, het is een hele aangename samenwerking.”

Allroundaannemer Haex bouwt in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant appartementsgebouwen, bedrijfsgebouwen, scholen en sporthallen. Bruno Wirix: “We doen veel Design & Build-projecten en ontzorgen de bouwheer van ontwerp tot afwerking. We hebben veertien kranen in eigendom die continu op een werf staan. Meer dan de helft komt intussen van Stravers Torenkranen. Het is de combinatie die werkt: kwaliteitsvolle Terex-kranen, een concurrentiële prijs en een sterke klantenservice.”

Aankoop, onderhoud en interventies

Stravers Torenkranen monteerde een volledig nieuwe Terex CTT 202-10 met 65 meter
gieklengte op een bouwplaats van Haex in Zonhoven. Er staat een mooie tweedehands CTT 181-8 in het magazijn. De derde bouwkraan verschijnt binnenkort op een nieuwe Haex-bouwplaats in Tongeren: een flat-top-kraan met een gieklengte van 75 meter en een capaciteit van 16 ton. Voor het onderhoud en de interventies wordt samengewerkt met Andy Mortier van Kranmo.

Snelle oplossing bij noodgevallen

Bruno Wirix: “We weten dat we ook op crisismomenten op Stravers kunnen rekenen. We hadden ooit een panne op een bouwplaats in Herent. De zwenkmotor van de kraan gaf de geest. Een technicus is toen van Herent naar het Nederlandse Veghel gereden – en terug – om een reservemotor op te halen. Nadien zorgde Stravers ervoor dat de motor definitief werd vervangen en dat de reservemotor terug kon. Voor ons is het heel belangrijk dat zulke stukken in voorraad zijn. Want op dat moment waren er dertig arbeiders op de werf. Als ze technisch werkloos vallen, kost dat handenvol geld.”

Huurkranen in drukke periodes

“Het voorval in Herent is zowat het enige dat ik mij kan bedenken. De Terex-torenkranen laten ons zelden of nooit in de steek. Normaal gezien werken we alleen met onze eigen, aangekochte kranen. Hebben we toch tijdelijk versterking nodig, dan huren we een kraan extra. Zo huurden we twee Terex RT90-kranen voor een werf in Hasselt. We kijken nu ook meer en meer naar duurzame alternatieven: op batterijen in plaats van stroomgeneratoren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details