Platform voor de bouw
Bevochtiging op maat van elk gebouw
De humiFog-bevochtiger kan ook als standaloneoplossing in de ruimte worden geïntegreerd.

Bevochtiging op maat van elk gebouw

Stoombevochtigers met elektroden (humiSteam) of weerstanden (heaterSteam), gasgestookte types (gaSteam), centrifugaalbevochtigers (humiDisk), systemen met omgekeerde osmose (humiSonic) en adiabatische bevochtigers (humiFog): het gamma beantwoordt aan elke behoefte. 

De link wordt niet altijd gelegd, maar comfort hangt nauw samen met de luchtvochtigheid in ruimtes. Bij een luchtvochtigheid die lager is dan 40 % zullen de aanwezigen snel last krijgen van droge ogen, huid of lippen. Zelfs een droge keel en prikkelhoest zijn vaak symptomen van een te lage luchtvochtigheid. Boven de 60 % neemt dan weer het risico op vochtproblemen toe (condensatie, schimmelvorming, muffe geuren …). De laatste jaren groeit de aandacht voor een perfecte luchtvochtigheid en wordt er alsmaar vaker in een performante bevochtiger geïnvesteerd. Diane De Vroe, marketing manager bij FläktGroup: “Carel is een van de marktleiders in dit domein. Deze producent garandeert een hoge kwaliteit en duurzaamheid aan een aantrekkelijke prijs. Met het uitgebreid assortiment wordt bovendien ingespeeld op de uiteenlopende behoeften in de markt. We zijn dan ook erg trots dat we werden uitgekozen om dit merk exclusief te verdelen in ons actieterrein.” 

Het toestel gebruikt een speciale pomp om water onder hoge druk te vernevelen via specifieke verstuivers.

Voor een hoge bevochtigingsgraad

Paradepaardje in het aanbod is humiFog, de adiabatische bevochtiger voor hogedruk. Deze bevochtiger kan in een luchtbehandelingsgroep worden geïntegreerd, maar eveneens als standaloneoplossing in de ruimte worden gemonteerd. De oplossing is uitermate geschikt voor alle toepassingen die een hoge bevochtigingscapaciteit vereisen, tot maximaal 500 kg/u. Het toestel gebruikt een speciale pomp om water onder hoge druk te vernevelen via specifieke verstuivers. Op die manier ontstaat een fijne homogene nevel. De verkregen druppels verdampen spontaan en bevochtigen en/of koelen op die manier de lucht. Het grote voordeel van de ‘humiFog’ is dat er geen persluchtcompressor of -leiding nodig is. Om hygiënische redenen en vanwege de internationale standaarden kan het toestel niet worden ingezet om gerecirculeerd water te vernevelen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details