Platform voor de bouw
Bierdegustaties in warme, huiselijke sfeer dankzij het juiste licht

Bierdegustaties in warme, huiselijke sfeer dankzij het juiste licht

Brouwerij St. Bernardus in Watou opende in de zomer van 2018 een nieuwe vleugel van maar liefst vijf verdiepingen hoog. Daardoor is de brouwerij nu dubbel zo groot. De nieuwbouw herbergt onder meer een winkel en een 360°-rooftoprestaurant op 20 meter hoogte. Wever & Ducré, gespecialiseerd in architecturale designverlichting, voorzag beide ruimtes van het juiste licht.

Het Belgische Wever & Ducré werd opgericht in de vroege jaren 80. De bedrijfsnaam is afgeleid van enkele woorden die de filosofie van het bedrijf typeren: WErklust, VERtrouwen, ENthousiasme, DUrf en CREativiteit. Acht jaar geleden werd Wever & Ducré overgenomen door de Oostenrijkse groep XAL, wereldwijde marktleider op het vlak van verlichting. De groep telt meer dan duizend personeelsleden en is actief in 85 landen. Net als Wever & Ducré begrijpt XAL de kunst om het hoogtechnologische aspect te verzoenen met boeiende designs. “Al is het wel zo dat XAL zich vooral richt op de projectmarkt en Wever & Ducre eerder mikt op residentiële toepassingen en de horeca”, vertelt Nathalie Lagae, sales director Belux bij Wever & Ducré. “Daarnaast doet XAL meer maatwerk, wat Wever & Ducré dan weer minder doet. Beide brands zijn dus zeer complementair.”

De basisverlichting in de winkel bestaat uit zwarte TIMO-armaturen.

 

Sobere, warme verlichting in restaurant

Dat laatste kwam tot uiting in een recent project van Wever & Ducré. “In de nieuwe vleugel van brouwerij St. Bernardus in Watou voorzagen wij de winkelzone en het 360°-rooftoprestaurant – bestemd voor personeel, bezoekers en dagjestoeristen – van ledverlichting”, licht Lagae toe. “In het restaurant, dat overigens een prachtig zicht biedt op de omliggende hopvelden, zorgden we met onze Wever & Ducré-armaturen SQUBE en DEEP voor sobere, warme verlichting. De SQUBE is een kleine, discrete, cilindervormige armatuur die in een puntje eindigt. Het gaat om track lighting, wat een grote flexibiliteit biedt doordat de armaturen gemakkelijk verplaatsbaar zijn. De DEEP is een minimalistische armatuur waarin de lichtbron verzonken is, waardoor het licht discreet en niet verblindend is.”

In het restaurant zorgen de DEEP-armaturen voor discreet licht.

 

Mix van beide brands in winkelzone

“De winkelzone hebben we uitgerust met armaturen uit het Wever & Ducré- en XAL-gamma. Boven de kassazone hangen roestkleurige armaturen uit de WIRO-familie, die perfect matchen met het houten plafond. Als basisverlichting viel de keuze op zwarte TIMO-armaturen. Die zijn in zekere zin vergelijkbaar met de SQUBE’s en eveneens verplaatsbaar, maar iets krachtiger. Sinds kort is Wever & Ducré zijn warehouse en operations verhuisd naar het nieuwe bedrijven­terrein Evolis langs de E17 in Kortrijk. “Een bewuste keuze. We zullen er gevestigd zijn tussen alleen maar duurzame, hoogtechnologische bedrijven uit de designsector”, aldus Lagae.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details