Platform voor de bouw
Nieuws

Binnenafwerking van a tot z Verrassende technieken en aandacht voor akoestiek

HTY-05169
Een strakke binnenafwerking, op elk vlak.

Tekst | Stephanie Demasure

Beeld | International Building Services

7 juni 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

“In dit project kwamen heel wat technieken en vaardigheden samen”, zegt zaakvoerder Hans Blancquaert. “Het lastenboek was erg gedetailleerd. Er zaten weliswaar enkele verrassende elementen in, die minder standaard waren. De massieve raamkaders in rubberwood bijvoorbeeld, die we volledig in ons eigen atelier vervaardigden. Of de brandwerende deur- en raamgehelen in meranti en de metalen deurkaders. Dankzij onze ervaring was dat evenwel geen probleem, maar eerder een fijne afwisseling.”

Vertrouwd met zorgsector

International Building Services plaatste ook de scheidingswanden in gipskarton tussen de kamers. Met aandacht voor de nodige akoestische demping, zodat de bewoners in alle rust van hun oude dag kunnen genieten. Blancquaert: “We zijn vertrouwd met de zorgsector en weten dan ook perfect wat er leeft en waar we op moeten letten. Net als de materialen en technieken werden de akoestische waarden perfect in het lastenboek omschreven. Als aannemer is dat een groot gemak.” 

Na het optrekken van de wanden restte nog de afwerking. In de kamers werden de accentwanden bekleed met Vescom-behang in verschillende kleuren. Verder werd traditioneel schilderwerk afgewisseld met tusk, een sterke, stoot- en krasvaste structuurafwerking met glasparels. In de gangen creëert deze techniek een bijzonder effect op de onderste wandhelft. Dat deze structuur extra onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk afwasbaar is, is mooi meegenomen. “Deze techniek heeft niet elke schilder in de vingers. Ons veelzijdige specialistenteam kon gelukkig wel alle afwerkingen voor zijn rekening nemen. Voor de bouwheer en de hoofdaannemer is het handig om een allround afwerkingspartner onder de arm te kunnen nemen. Voor onze stielmannen is de variatie ook fijn. En als bedrijf kunnen we enkel trots zijn op het eindresultaat.”  

Relevant artikel

Huiselijk woonzorgcentrum in het poldergebied

Lees artikel

“Voor de bouwheer en de hoofdaannemer is het handig om een allround afwerkingspartner onder de arm te kunnen nemen”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details