Platform voor de bouw
Binnenafwerking van a tot z Verrassende technieken en aandacht voor akoestiek
Een strakke binnenafwerking, op elk vlak.

Binnenafwerking van a tot z Verrassende technieken en aandacht voor akoestiek

“In dit project kwamen heel wat technieken en vaardigheden samen”, zegt zaakvoerder Hans Blancquaert. “Het lastenboek was erg gedetailleerd. Er zaten weliswaar enkele verrassende elementen in, die minder standaard waren. De massieve raamkaders in rubberwood bijvoorbeeld, die we volledig in ons eigen atelier vervaardigden. Of de brandwerende deur- en raamgehelen in meranti en de metalen deurkaders. Dankzij onze ervaring was dat evenwel geen probleem, maar eerder een fijne afwisseling.”

Vertrouwd met zorgsector

International Building Services plaatste ook de scheidingswanden in gipskarton tussen de kamers. Met aandacht voor de nodige akoestische demping, zodat de bewoners in alle rust van hun oude dag kunnen genieten. Blancquaert: “We zijn vertrouwd met de zorgsector en weten dan ook perfect wat er leeft en waar we op moeten letten. Net als de materialen en technieken werden de akoestische waarden perfect in het lastenboek omschreven. Als aannemer is dat een groot gemak.” 

Na het optrekken van de wanden restte nog de afwerking. In de kamers werden de accentwanden bekleed met Vescom-behang in verschillende kleuren. Verder werd traditioneel schilderwerk afgewisseld met tusk, een sterke, stoot- en krasvaste structuurafwerking met glasparels. In de gangen creëert deze techniek een bijzonder effect op de onderste wandhelft. Dat deze structuur extra onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk afwasbaar is, is mooi meegenomen. “Deze techniek heeft niet elke schilder in de vingers. Ons veelzijdige specialistenteam kon gelukkig wel alle afwerkingen voor zijn rekening nemen. Voor de bouwheer en de hoofdaannemer is het handig om een allround afwerkingspartner onder de arm te kunnen nemen. Voor onze stielmannen is de variatie ook fijn. En als bedrijf kunnen we enkel trots zijn op het eindresultaat.”  

Relevant artikel

Huiselijk woonzorgcentrum in het poldergebied

Lees artikel

“Voor de bouwheer en de hoofdaannemer is het handig om een allround afwerkingspartner onder de arm te kunnen nemen”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details