Platform voor de bouw
Producten

BMI Belgium breidt aanbod duurzame en milieuvriendelijke betondakpannen uit

Wie duurzaam wil bouwen, kiest voor een bouwproces dat zo weinig mogelijk schadelijke stoffen uitstoot, zo weinig mogelijk energie verbruikt en waarin enkel duurzame en natuurlijke bouwmaterialen gebruikt worden.

Naamloos-1 kopiëren

14 januari 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Voor een duurzaam en milieuvriendelijk dak, zijn betonnen dakpannen de beste keuze. Betonnen dakpannen stoten minder CO2 uit dan andere dakbedekkingsmaterialen, ze bestaan uit natuurlijke grondstoffen en zijn eenvoudig te recycleren. BMI Belgium breidt daarom het bestaande assortiment uit met vier nieuwe betondakpannen: Horizon, Stonewold, Sneldek en de Brugse Pan. Deze nieuwe pannen maken het zo mogelijk om aan de grote variëteit aan bouwstijlen van vandaag tegemoet te komen en passen zowel in traditionele als moderne architectuur.

Minimale milieubelasting

Een milieuvriendelijk productieproces en samenstelling met uitsluitend natuurlijke grondstoffen maken van de betonnen dakpan een ware vriend van de natuur. Zo creëert de productie van een betonnen dakpan eerst en vooral 80% minder CO2-uitstoot dan andere dakbedekkingsmaterialen en komen er tijdens het proces nauwelijk stoffen in het milieu terecht. De pannen worden in efficiënt verwarmde uithardingskamers gedroogd waardoor de productie van de pannen minder energie vraagt. In het productieproces wordt er ook gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare ontkistingsolie. Dakpannen die aan het einde van hun levensduur beland zijn, kunnen bovendien heel eenvoudig gerecycleerd worden in andere betonproducten en zo bijdragen aan de circulaire economie. De betonnen dakpan bestaat daarnaast uit zuivere, natuurlijke grondstoffen zoals zand, cement en water. Een kleuring met natuurlijke ijzeroxiden zorgt voor een langdurig kleurbehoud.

Horizon: de dakpan voor een strakke skyline

Horizon is een nieuwe, kleine pan met afgeronde neus. De pan wordt ook wel de dunste vlakke pan ooit genoemd. Wie op zoek is naar een elegante, vlakke betondakpan die mooi aansluit bij een hedendaagse minimalistisch ontwerp, vindt in dit aanbod zeker wat hij zoekt. De zwevende neus van deze dakpan creëert een fijne schaduwlijn, waardoor een modern horizontaal gelijnd patroon op het dak ontstaat. Die zwevende panrand zorgt er ook voor dat de onderliggende pan sneller droogt en zo beter bestand is tegen weersinvloeden. De zijsluiting van de Horizon is bovendien onzichtbaar, waardoor de dakpannen perfect op elkaar aansluiten en vuil geen kans maakt. De pan is beschikbaar in bruin, granietgrijs en zwart.

Stonewold: groot, modern en vlak

Stonewold is een grote, moderne en vlakke betondakpan, speciaal ontwikkeld om mee te surfen op de trend van strakke dakvlakken. De dakpan wordt gekenmerkt door een glad oppervlak dankzij de integratie van microbeton en fijn zand in het productieproces. De pan trotseert overigens eenvoudig alle weersomstandigheden met een hoge vorstbestendigheid, waterdichtheid en een lage vochtabsorptie, met extra beschermlaag tegen weer en wind. Tussen deze dakpannen kunnen bovendien eenvoudig zonnepanelen geïntegreerd worden.

Sneldek: de populairste betondakpan van België

De naam van deze dakpan laat weinig tot de verbeelding over: dankzij het grote formaat en het slimme design kan deze pan uitermate snel geplaatst worden, wat de prijs per m² daardoor zeer gunstig maakt. Het assymetrische profiel van deze dubbelgewelfde dakpan zorgt voor een elegante uitstraling. Dit type pan is de laatste jaren steeds populairder geworden in renovatieprojecten, omdat de dubbele welving mogelijke oneffenheden perfect verhult. De pan is bovendien beschikbaar in heel wat genuanceerde kleuren, zoals rood, bruin, granietgrijs, zwart, rustiek en blauw-grijs.

Brugse Pan: zacht golvend met klasse

Een dakpan dat klasse én rust uitstraalt. De zachte S-golving geeft de uitstraling en het profiel van de vroegere Boomse pannen. Deze pan combineert erg mooi met landelijke architectuur, maar kan ook perfect geïntegreerd worden in hedendaagse projecten. De Brugse Pan is beschikbaar in rood, zwart en blauwgrijs.

Totaalaanbod, getest in eigen windtunnel

De uitbreiding van het aanbod sluit aan bij de ambitie van BMI Belgium om een totaalpakket aan oplossingen en systemen voor zowel het platte als het hellende dak aan te bieden.

“Dit maakt het mogelijk om onze Belgische klanten nog beter van dienst te zijn. Ook voor onze partners in sleutel-op-de-deurwoningen en bouwpromotoren zijn betondakpannen een uitstekend product omwille van het formaat, de productie, de snelle plaatsing en de budgetvriendelijke prijs”, aldus Daisy Saeys Sales Director BMI België.

Om de levensduur van de materialen te garanderen, worden alle producten bovendien uitvoerig getest in de eigen wind -en regentunnel in het Technische Centrum in Duitsland. Hier worden diverse weersomstandigheden gesimuleerd om het effect ervan op de producten weer te geven. Alleen als het product deze testen doorstaat in al zijn facetten wordt het op de markt gebracht.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%