Platform voor de bouw
Bobcat toont op Conexpo 2020 drie nieuwe, elektrische machines en het MaxControl-systeem

Bobcat toont op Conexpo 2020 drie nieuwe, elektrische machines en het MaxControl-systeem

Met een krachtige visie op innovatie in de markt voor bouwmaterieel en meer nieuwe producten dan ooit tevoren, was Bobcat deze week sterk vertegenwoordigd op de Conexpo Exhibition in Las Vegas, VS. Hoogtepunten op de Bobcat-stand waren drie nieuwe elektrische conceptmachines, de nieuwe R-serie laders en de MaxControl afstandsbediening. De Conexpo, ‘s werelds grootste vakbeurs voor bouwmaterieel, telde dit jaar meer dan 120.000 bezoekers. Op de Bobcat-stand N10001 in de Noordhal van het Las Vegas Convention Center was een speciaal ontworpen Innovation Stage gebouwd waarop de nieuwste producten en innovaties van Bobcat getoond werden.
Een van de hoogtepunten op de Bobcat-stand op Conexpo waren drie nieuwe elektrische conceptmachines: de E17e, een elektrische/hydraulische graafmachine; de S70e, een elektrische/hydraulische lader en de T76e, een volledig elektrische lader. De Bobcat-prototypes van deze elektrische machines zijn ideaal voor de indoor sloopmarkt. Met een nul-emissie en duurzame lithium-ion accu zijn ze net zo krachtig als de vergelijkbare dieselmodellen, maar ze vergen minder onderhoud. De volledig elektrische conceptmachines hebben het potentieel om de industrie van de compacte apparatuur volledig te veranderen. Bobcat is van plan om als eerste een volledig elektrische lader te ontwikkelen.

Nieuwe producten voor Europa

Naast de elektrische conceptmachines waren op de Conexpo-stand onder andere de nieuwe laders uit de R-serie te zien, die later dit jaar in Europa op de markt komen. De nieuwe laders bieden betere prestaties en comfort in vergelijking met hun voorgangers. Ze produceren minder lawaai en zijn voorzien van een nieuw cabineontwerp uit één stuk en een nieuw LED-verlichtingssysteem voor beter zicht ’s nachts. De bediening van de machine vindt onder meer plaats met behulp van nieuwe standaard 5-inch of optionele 7-inch touch screen displays.
Alle laders uit de R-serie zijn voorzien van nieuwe gietstalen voorladerarmen (20% sterker dan het vorige stalen ontwerp) en ze beschikken ook over een nieuw ontworpen koelpakket met aanzienlijk hogere capaciteit. Bovendien bieden alle compacte rupsladers uit de R-serie een hoge stabiliteit dankzij de vijfkoppige torsieophanging die nu in alle rupsladermodellen in het assortiment is verwerkt.

Bobcat MaxControl-systeem

Een andere opwindende Bobcat-ontwikkeling op de Conexpo was het Bobcat MaxControl-systeem, dat een nieuwe, op IOS (Apple) gebaseerde, plug & playafstandsbediening biedt waarbij men met een smartphone Bobcat-laders kan bedienen. Dankzij de gelijkenis met gaming joysticks of een Xbox-controller, zorgt MaxControl ervoor dat operators Bobcat-laders op een eenvoudige en handige manier op afstand kunnen bedienen.
Voor bestuurders die MaxControl gebruiken, betekent dit dat ze niet in en uit de machine hoeven te stappen om bijvoorbeeld poorten te openen, de machine te parkeren, ze op een trailer te laden of materialen te laden en te lossen. De Bobcat-MaxControl stelt de bestuurder in staat om de meeste taken op afstand uit te voeren, die normaal gesproken worden uitgevoerd terwijl hij in de machine zit. Het systeem is in Noord-Amerika slechts in beperkte mate gelanceerd en bevindt zich in EMEA momenteel in de testfase.

Demonstratie van de ambitie

Sinds Bobcat actief is in de markt voor compacte machines heeft het bedrijf consequent gestreefd naar het leveren van de beste producten en diensten. Nu het bedrijf aan de vooravond van een aantal nieuwe productlanceringen en geavanceerde innovaties staat, zal Bobcat een drijvende kracht in de sector blijven.
De Bobcat-stand op Conexpo biedt een geweldige demonstratie van de ambitie van het bedrijf. Er werd een breed scala aan nieuwe producten en baanbrekende technologieën getoond, die momenteel alleen nog beschikbaar zijn voor de Amerikaanse markt, maar die in de toekomst wellicht ook op de EMEA-markt zullen komen. Het gaat onder meer om:
  • Kleine knikladers
  • De R-serie 4-6t minigraafmachines
  • De E145 en E165 graafmachines
  • Draadloze machine IQ communicatie
  • Enkele nieuwe functionaliteiten op aanvraag
Ga voor meer informatie over Bobcat en Bobcat-producten naar www.bobcat.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details