Antwerpen Boortmalt

None

03:29
15-10-2018

Boortmalt | Antwerpen

Wereldwijde bieren met Antwerps smaakje

Na verschillende overnames is Boortmalt erin geslaagd om zich op te werken tot de op een na grootste moutproducent in Europa, en de vijfde wereldwijd. Het telt tien Europese vestigingen, waarvan één in de haven van Antwerpen. Daar laat het een extra mouttoren, 24 nieuwe silo’s en een ‘Learning & Experience Center’ optrekken.

Boortmalt is een dochterbedrijf van Axéréal, de grootste graancoöperatie van Frankrijk. Het maakt deel uit van het Sustainable Agriculture Initiative Platform (SAI Platform). Het produceert een uitgebreid gamma moutsoorten en levert die het hele jaar door aan brouwers en distilleerders van over de hele wereld. De gerst van Boortmalt is afkomstig uit Frankrijk, de Britse Eilanden en Scandinavië. Bij de teelt ervan worden satellietwaarneming en andere spitstechnologieën toegepast. Er worden ook voortdurend nieuwe variëteiten ontwikkeld.

Antwerpen BoortmaltDe nieuwe mouttoren heeft een hoogte van 48,5 meter.

Capaciteit verhoogd
Dankzij de bouw van een vierde mouterij verhoogt de capaciteit met 110.000 ton tot 470.000 ton per jaar en wordt Antwerpen de grootste moutproductiesite ter wereld. Door de aanwezigheid van het ‘Learning & Experience Center’ wordt het ook de belangrijkste plaats waar Boortmalt aan onderzoek en ontwikkeling doet. De ligging in de haven maakt van het complex ook een multimodaal logistiek knooppunt, met faciliteiten voor de verpakking in zakken en containers voor bulktransport. Alles samen gaat het om een investering van ongeveer 20 miljoen euro.Antwerpen BoortmaltDe vestiging van Boortmalt bevindt zich in het zuiden van het Antwerpse havengebied, nabij het Zesde Havendok.

VK Architects & Engineers treedt al sinds 1987 op als engineeringpartner van Boortmalt Antwerpen. Het was in het verleden betrokken bij de eerste fase en drie uitbreidingen. Deze opdracht was dus al de vijfde. De uitdagingen waren niet mis: grote overspanningen en extreme overlasten, een stalen transportband op bijna 50 meter hoogte voor intern transport en de volledige infrastructuuraanleg. De uitbreiding is ook goed voor 24 nieuwe silo’s, die gebruikt worden voor de opslag van zowel de grondstoffen als de geproduceerde mout.

De nieuwe silo’s zijn niet opgetrokken uit beton, maar uit metaal”, verklaart Stijn Hochepied, projectmanager bij VK. “Metaal is voor dergelijke constructies budgetvriendelijker dan beton.”

Antwerpen BoortmaltZwevende vloeren
Het opvallendste nieuwe gebouw is een 48,5 meter hoge mouttoren, een ronde betonconstructie met een wanddikte van 35 cm en vier betonnen tussenvloeren. “Deze tussenvloeren zijn een meter dik. Ze bestaan uit predallen, een polystyreen uitvulling en ingebetonneerde naspankabels. De tandwielvormige platen liggen los op de wanden om een zuivere scharnieropleg te bekomen. De naspankabels zijn er om te voldoen aan de strenge randvoorwaarden inzake doorbuiging. Aannemer MBG is erin geslaagd om de betonwanden op vier maanden tijd te storten, een puike prestatie.”

Antwerpen Boortmalt“Deze vloeren worden erg zwaar belast, tot een ton per m²”, licht projectleider Stefan Paredaens (MBG) toe. “Hun enige steun is de omliggende muur.” MBG koos voor een heel andere aanpak dan de bouwer van de eerste mouttoren. Die had voor de klimbekisting 4 meter hoge panelen gebruikt. “Wij kozen voor panelen van 1,50 meter. Dit gebeurde deels in functie van de in de wand aan te brengen openingen en deels omdat het met kleinere panelen veiliger werken is op zo’n grote hoogte. MBG ontwikkelde deze klimbekisting in eigen huis.”

Het ventilatiegebouw is eveneens 48,5 meter hoog, maar telt wel negen niveaus. Het is samengesteld uit premuren en predallen. Alleen op de begane grond bestaat de draagconstructie uit kolommen en balken. “Voor dit onderdeel was de planning erg strak. Dat kwam door de aanwezigheid van de klimbekisting van de mouttoren. Zolang die aan de buitenkant van de mouttoren hing, konden we de premuren van de bovenste verdiepingen niet plaatsen. Een andere oorzaak was de verdiepingshoogte van 5 meter. Premuren van die hoogte kan je niet verticaal transporteren over de openbare weg. Daarom verliep het transport horizontaal en kantelden we de premuren voor we ze verticaal naar boven konden hijsen. Dit vergde tijd. Ook de grote hoogte van het gebouw speelde een rol: het duurt langer om een muur tot op de negende verdieping te hijsen dan tot op de eerste verdieping.” Bij ventilatie treden er forse luchtverplaatsingen op. Daarom is elke deur naar de productie- en technische ruimte voorzien van een luchtsas.

Geen productiestop tijdens werken
De 23,5 meter hoge nieuwe stooktoren is tegen de bestaande toren gebouwd. “De doorgangen tussen beide torens hebben we pas na de bouw van de tweede toren uitgekapt, omdat de bestaande toren ook tijdens onze werken moest blijven functioneren”, aldus Paredaens. “De kiemzalen moeten voldoen aan de eisen voor gebouwen in de voedingssector. Dit houdt onder meer in dat ze voorzien zijn van een coating, om keurig onderhoud toe te laten”, geeft Hochepied mee. Bij de productie van mout komt ook heel wat warmte vrij. “Die wordt via warmtewisselaars gerecupereerd om ze nadien voor eigen gebruik aan te wenden.”

Momenteel zijn de werken aan het Learning & Experience Center volop aan de gang. “Dit omvat ook een bezoekerscentrum”, weet Hochepied.” Axéréal wil dit centrum van Boortmalt Antwerpen laten uitgroeien tot het paradepaardje en visitekaartje van de groep. “De mouttoren en de silo’s zijn functionele gebouwen, waar de technische aspecten zwaar doorwegen. Bij het Learning & Experience Center daarentegen is de architecturale uitstraling belangrijker. De kantoorruimtes zijn er uitgerust met verdiepingshoge, 6 meter lange ruiten en hoge brandwerende ramen met maximaal zicht op de productieruimte en de proefinstallaties.” 

Tekst Koen Mortelmans    |    Beeld VK Engineers&Architects
Uitgelichte afbeelding: 
Een visualisatie van het Learning & Experience Center, dat moet uitgroeien tot het paradepaardje en visitekaartje van de groep.


Participanten aan het woord

Remeha – Verwarmingsketels
Ook verwarming was in het Boortmalt-project een belangrijke prioriteit. Vier performante Quinta Ace-ketels van Remeha (Wommelgem) garanderen een optimale temperatuur. “Het gaat meer bepaald om drie Quinta Ace 160 S-Control-ketels en één Quinta Ace 160 T-Control-ketel”, klinkt het bij Remeha. “De Quinta Ace is een intelligente HR-gaswandketel met een vermogen tot maar liefst 161,5 kW. Dankzij dit hoge vermogen is het mogelijk om het gevraagde totaalvermogen te bekomen in een cascadeschakeling met minder ketels, waardoor er nog compactere installaties kunnen worden gerealiseerd. Behalve compactheid en kracht wordt de Quinta Ace ook gekenmerkt door zijn intelligentie en efficiëntie. Het toestel is volledig voorbereid op toekomstige communicatie en beheer vanop afstand. Bovendien draagt de Quinta Ace-ketel bij aan een groenere toekomst dankzij   een zeer lage stikstofoxide-uitstoot.”


TECHNISCHE FICHE

Bouwheer Boortmalt, Axéréal (Antwerpen)
Architect VK Architects & Engineers (Merelbeke)
Hoofdaannemer MBG (Antwerpen)

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: MBG , Remeha , VK Architects & Engineers

Bouwen aan Vlaanderen partners

Group JansenABC Gebouw