Platform voor de bouw
Bosbrossers slaan toe in Schilde

Bosbrossers slaan toe in Schilde

Waarom betogen voor het klimaat wanneer je zelf actie kan ondernemen? Dat dachten ook de leerlingen van het vijfde middelbaar van het Go Atheneum Schilde! Om de school op termijn te kunnen uitrusten met groendaken, zetten ze samen met ZinCo hun schouders onder het A.S. Goes Green-project.

Naar aanleiding van de klimaatmarsen vroegen de leerlingen van het vijfde middelbaar zich af of ze zelf iets konden doen om hun school groener te maken. Zo ontstond het project ‘A.S. Goes Green’, dat uiteindelijk als doel heeft om groendaken aan te leggen op de schoolgebouwen van het Go Atheneum in Schilde. Dankzij deze groendaken kan de school de luchtkwaliteit voor de leerlingen verbeteren, een microbiosfeer creëren en bijdragen aan een groenere toekomst. Een leuk initiatief in tijden van klimaatdebatten, maar ook met een stevig prijskaartje.

Initiatief en bewustmaking

Om tegemoet te komen aan dat prijskaartje ondernamen de leerlingen van het vijfde middelbaar al tal van initiatieven. Het grootste initiatief volgde in het weekend van 24 en 25 mei: een non-stoppannenkoekenbak van 36 uur om geld in te zamelen voor de aanleg van een groendak. “Met die 36 uur wilden we een statement maken, ervoor gaan en heel Schilde de kans geven om kennis te maken met A.S. Goes Green”, aldus Marte Medina León, leerling van 5SWeWi. Uiteindelijk bakten de leerlingen 1.500 pannenkoeken met bioproducten, geleverd door het Wijngaardhof uit Malle.

Het 5de middelbaar van het Atheneum in Schilde is echter nog niet uitge-bakken. “De groendaken liggen er nog lang niet. Bovendien zijn onze ideeën nog niet op, dus blijven we met A.S. Goes Green doorgaan om zo veel mogelijk veranderingen in de school te realiseren”, zegt Pepijn Zigterman. “Een groendak is mooi, maar elke leerling bewustmaken van zijn/haar impact op het klimaat is nog mooier!” Wenst u meer info of wil u de leerlingen steunen met hun initiatief kan dit via larswaterlot@hotmail.com.  


Palma Aquarium, Mallorca

Het Palma Aquarium in Mallorca beschikt over een spectaculaire daktuin met subtropische beplantingen, watervallen, vijvers en rotspartijen.

 

Een subtropische jungle op het dak? Het kan! Het Palma Aquarium in Mallorca pakt uit met een spectaculaire daktuin met subtropische beplantingen, watervallen, vijvers en rotspartijen. De vochtigheidsgraad wordt kunstmatig aangepast om een ideaal microklimaat voor de planten te creëren. Voor de ZinCo-botanisten was dit project een hele uitdaging. Gezien de nabijheid van de zee, moeten de planten aan wind en zoute zeelucht kunnen weerstaan. Een bijkomend probleem waren de agressieve wortelstelsels van de voorziene planten, waarvoor een speciale, projectgebonden systeemopbouw ontwikkeld is (Floradrain FD60).   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details