Platform voor de bouw
Bouw vraagt begrip voor vertragingen door slecht weer afgelopen maanden

Bouw vraagt begrip voor vertragingen door slecht weer afgelopen maanden

De afgelopen maanden zorgde de overvloedige regenval voor gemiddeld twee à vier weken vertraging bij bouwbedrijven die buitenwerken verrichten. Als ze bovendien konden werken, kenden ze heel wat problemen bij de uitvoering ervan en moesten ze de werven bijvoorbeeld extra verstevigen, gezien de zompige ondergrond. “Daarom vragen we begrip voor deze vertraging aan de klanten. We beseffen dat een latere oplevering niet aangenaam is, maar de uitzonderlijke weersomstandigheden lieten niet anders toe”, zegt Niko Demeester, gedelegeerd bestuurder van bouwfederatie Embuild. 

In totaal viel er volgens het KMI in Ukkel in september, oktober en november een pak meer neerslag dan gemiddeld: 283,7 mm (normaal: 209,3 mm), de vierde grootste hoeveelheid ooit gemeten. Tijdens de maand november regende het op maar liefst 26 dagen, een evenaring van het record. Samen met enkele stormen zorgde de overvloedige regenval voor een vertraging van 2 tot 4 weken bij bouwbedrijven die buitenwerkzaamheden verrichten, zoals ruwbouwwerken of dakwerken. Voor zulke bedrijven is het in zulke omstandigheden dan heel moeilijk werken. Zo moeten ze bijvoorbeeld extra veiligheidsmaatregelen nemen of water oppompen, wat ook extra kosten met zich meebrengt.

Niko Demeester, CEO van bouwfederatie Embuild: “Gezien deze uitzonderlijke weersomstandigheden vragen we begrip voor deze onvoorziene vertragingen bij de klanten. We begrijpen dat dit voor hen niet ideaal is, maar ze zullen ongetwijfeld beseffen dat het duidelijk beter is om veilig en in goede omstandigheden te werken. Bovendien kunnen de klanten erop aan dat bouwbedrijven deze vertragingen zo efficiënt mogelijk zullen wegwerken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details