Platform voor de bouw
Nieuws

Bouw wordt steeds veiliger, maar moet nog beter presteren

cover-memorandum-NLkopie

28 april 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Beste journalist,

Naar aanleiding van de Internationale dag van de Veiligheid en het Welzijn op het Werk organiseert de Confederatie Bouw, samen met Lantis en THV Rinkoniên, op woensdag 28 april een persconferentie over het aantal arbeidsongevallen in de bouw gedurende de afgelopen vijf jaar.

Naast Niko Demeester (directeur-generaal van de Confederatie Bouw) zullen ook Peter Vanhoegaerden (COO Lantis) en Anthony Casteels (projectdirecteur Rinkoniên) het woord nemen. Deze sprekers zullen aangeven welke vorderingen er de afgelopen jaren qua veiligheid gemaakt werden in de sector, welke inspanningen er geleverd werden en welke demarches er nog nodig zijn om het aantal arbeidsongevallen in de bouw te verminderen.

Tegelijkertijd worden er op de Oosterweelwerf Linkeroever en Zwijndrecht werfdoeken opgehangen van de Safety My Priority-veiligheidscampagne van de Confederatie Bouw.

Praktisch
Persconferentie, woensdag 28 april 2021

Start persmoment: 10u (we vragen u wel al om ten laatste om 9u45 op de werf te zijn omdat er nog een klein stuk gewandeld moet worden tot het punt waar de persconferentie plaatsvindt).

Locatie

De persconferentie vindt plaats op de infrastructuurwerken Oosterweel op Linkeroever en Zwijndrecht, meer bepaald aan de werfkeet van Rinkoniên aan de Blancefloerlaan, 2050 Zwijndrecht.

Belangrijk: in uw GPS of in Google Maps geeft u ‘Rinkoniên Werfkeet’ in en dan geraakt u er heel vlot.

Beschermmaatregelen
Gelieve indien beschikbaar u te voorzien van persoonlijke beschermmaatregelen (PBM’s), namelijk helm, werfschoenen of -botten en een geel hesje.

Indien niet beschikbaar kunnen deze ook uitgeleend worden ter plaatse.

Aanwezigheid
Gelieve uw aanwezigheid op voorhand te bevestigen bij Sven Nouten, persverantwoordelijke van de Confederatie Bouw, via sven.nouten@confederatiebouw.be of 0477 23 80 74.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details