Platform voor de bouw
Bouwbedrijf Van Tornhaut (Aalter) verkozen tot Best Workplace 2023
v.l.n.r.: Voorraan: Kristof De Brouwer COO, Rita Van Tornhaut Bestuurder VT-Invest Group, Alain De Groeve CEO.

Bouwbedrijf Van Tornhaut (Aalter) verkozen tot Best Workplace 2023

Na de erkenning als Great Place To Work in mei 2022 werd bouwonderneming Van Tornhaut uit Aalter op 14 maart 2023 verkozen tot nummer 1 Best Workplace 2023 in de categorie bedrijven tot 250 medewerkers. Een beloning voor de vele inspaninngen die het bedrijf levert voor het welzijn en werkgeluk van zijn medewerkers.

Op dinsdag 14 maart 2023 werden naar jaarlijkse gewoonte de Best Workplaces van het jaar bekendgemaakt tijdens een live award show in Docks Dome, Brussel. Het gaat om een organisatie van het Belgische Great Place to Work Instituut in nauwe samenwerking met Vlerick Business School. Bouwonderneming Van Tornhaut behaalde er de eerste plaats Best Workplace 2023 in de categorie small – ondernemingen van 50 tot 250 medewerkers. 

Daarbovenop sleepte Van Tornhaut nog een nominatie in de wacht voor inclusive leadership. De voorbije jaren deed het bedrijf een strategische denkoefening om zijn langetermijnstrategie en -doelstellingen uit te tekenen. Een oefening waarin medewerkers maximaal betrokken werden. Verschillende verbeterteams werkten intensief rond bepaalde thema’s zoals familiale sfeer, groei, meerwaarde voor de klant, het contact met bouwpartners en onderaannemers, continu verbeteren van fysieke en mentale gezondheid, enz.

Alain De Groeve, bestuurder: “Van Tornhaut is een zeer warm en waardegedreven familiebedrijf. Het is voor ons cruciaal dat elke medewerker zich goed voelt en zich herkent in de richting die we uit willen, met behoud van zijn of haar eigenheid. Van bouwarbeider tot ingenieur. Daarnaast vinden we het cruciaal dat alle medewerkers zich betrokken voelen en niet de indruk hebben dat alles boven hun hoofd beslist wordt. We zetten in de eerste plaats dan ook hard in op een cultuur van openheid en transparantie.”

Great Place To Work

Om in aanmerking te komen voor Best Workplace, moet je eerst erkend zijn als Great Place To Work. Na het afnemen van een enquête in het voorjaar van 2022 – met een gemiddelde score van maar liefst 95% – bleek al dat het goed werken is bij Van Tornhaut.

Alain De Groeve: “Dat een relatief klein familiebedrijf uit Aalter er bovenuit steekt en met de titel van Best Workplace 2023 naar huis mocht gaan is ongelofelijk. Ik wil in de eerste plaats onze medewerkers bedanken, want dit is echt een prestatie van het ganse team. Het is geweldig om als bedrijf erkenning te krijgen van je eigen medewerkers via het label Great Place to Work. Nog straffer is wanneer dit omgezet wordt naar Best Workplace 2023. Ik kreeg al heel vaak proficiat te horen, maar wij hebben enkel het kader gecreëerd waarin mensen het vertrouwen krijgen om te doen wat ze doen.”

Investeren in mensen

Van Tornhaut houdt jaarlijks functioneringsgesprekken, organiseert memorabele teambuildingactiviteiten, bouwt een feestje hier en daar … Maar doet niet elk bedrijf dit? Wat maakt Van Tornhaut zo uniek? Kristof De Brouwer, bestuurder: “Onze medewerkers betrekken bij de organisatie en hen de ruimte geven om zich te ontplooien en hun talenten optimaal te benutten, vanuit respect en vertrouwen. Dat is bij ons de rode draad. We voelen dat deze aanpak werkt. Medewerkers voelen zich thuis in onze organisatie, kunnen zichzelf zijn en zetten zich belangeloos in voor het bedrijf. Alles begint bij onze mensen. Menselijk kapitaal is dan ook iets waar we hard in investeren.”

Wat brengt de toekomst?

De komende jaren wil Van Tornhaut zijn strategie – die het de voorbije jaren uittekende – verder vormgeven en laten leven binnen het bedrijf. Alain De Groeve: “De implementatie van een strategie is een never ending proces. Processen worden verbeterd, geëvalueerd en bijgestuurd. Er komen nieuwe medewerkers in dienst, de markt verandert, de maatschappij evolueert. Onze strategie is niet in steen gebeiteld en kan aangepast worden afhankelijk van de nood bij de medewerkers en de veranderende omstandigheden. We blijven daarvoor inzetten op onze verbeterteams om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om mee te bouwen aan ons bedrijf.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details