Platform voor de bouw
Nieuws

Bouwbedrijf Vandenbussche blijft groeien en investeert in nieuw type torenkraan (waarvan er nog maar twee in België in gebruik zijn)

Bij algemene bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter wordt al jarenlang geïnvesteerd in degelijk en duurzaam materiaal, zodat elke medewerker veilig en ergonomisch kan werken op de bouwwerven.

Torenkraan-Tegengiek

23 oktober 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bij algemene bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter wordt al jarenlang geïnvesteerd in degelijk en duurzaam materiaal, zodat elke medewerker veilig en ergonomisch kan werken op de bouwwerven.

Met 21 torenkranen op de teller, werd recent een nieuw type torenkraan aangeschaft bij Van der Spek uit Ternat om de werven te bedienen. Het gaat om een Liebherr 370 ECB12 Fibre. Technisch gezien kan de torenkraan tot 12 ton heffen en dat tot wel 21 meter ver, gezien het gebruik maakt van een kunststofkabel in plaats van een staalkabel. De maximale gieklengte is 78 meter.

Kristof Defruyt, CEO bij Vandenbussche: “Dit type torenkraan werd door Liebherr maar liefst 10 jaar lang getest en bijgeschaafd. Niet enkel de kunststofkabel is nieuw, maar ook de cabine voor de torenkraanbestuurder werd vernieuwd. De torenkraan werd recent geleverd en onmiddellijk ingezet op één van de nieuwe bouwwerven van Vandenbussche. Het zal de werf ‘Woonzorgcentrum Campus Coppens in Eeklo’ bedienen, waar we een nieuw woonzorgcentrum met 125 woonentiteiten realiseren. Van dit type torenkraan zijn er nog maar twee in België in gebruik.”

“Door de groei van de laatste jaren, de meer dan 30 lopende werven en de recent opgestart grote bouwprojecten in Oost- en West-Vlaanderen zijn we steeds op zoek zijn naar nieuwe collega’s. Concreet staan nog vacatures open voor bouwvakkers, projectleiders en werfleiders met enkele jaren ervaring, een ingenieur technieken etc. Als familiebedrijf blijft Vandenbussche investeren én vervult het verder haar pioniersrol in de Vlaamse bouwwereld. Recent werd dan ook succesvol de mobiele stadsbatterij geïmplementeerd.” sluit Kristof Defruyt af.

De Aalterse bouwonderneming Vandenbussche is een erkende klasse 8 aannemer voor de nieuwbouw en renovatie van alle types gebouwen. Het familiebedrijf is zowel actief in de appartementenbouw als de utiliteitsbouw, zowel voor openbare als privé opdrachtgevers. Vandenbussche werkt met het concept “Wij Trekken Uw Plan”, waarbij het alles voor zijn rekening neemt van voorbereidende studies, over het opstellen van een lastenboek tot de uiteindelijke oplevering. Bekijk de website voor meer informatie.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%