Platform voor de bouw
Bouwbedrijf Vandenbussche kiest MTWO cloudsoftware van SoftwareOne om efficiëntie van projecten te verhogen

Bouwbedrijf Vandenbussche kiest MTWO cloudsoftware van SoftwareOne om efficiëntie van projecten te verhogen

MTWO automatiseert workflows, bevordert samenwerking en biedt BIM-integratie voor het optimaliseren van financiën en planningsdata

SoftwareOne (VTX:SWON), een toonaangevende wereldwijde provider van software- en cloudoplossingen, kondigt vandaag aan dat Vandenbussche, een bouwbedrijf uit Aalter, hen als partner kiest voor het uitrollen van een nieuw ERP-systeem en het implementeren van de cloudsoftware MTWO, een end-to-end platform voor de bouwsector. Vandenbussche wil met deze oplossing zijn processen stroomlijnen en de integratie van Building Information Modelling (BIM) versnellen om zo de efficiëntie van projecten te verbeteren en zowel financiën als planningsdata te optimaliseren. De implementatie is in september 2023 van start gegaan en zal begin 2025 afgerond zijn.

Kosten verminderen dankzij betere planning

Vandenbussche richt zich voornamelijk op grote openbare projecten, zoals ziekenhuizen, scholen en sportinfrastructuur. Daarnaast bouwt het ook appartementen en kantoren. Het bedrijf is vooral actief in de provincies Oost- en West-Vlaanderen, maar heeft ook werven in Vlaams-Brabant en Henegouwen. Vandenbussche is een innovatief bedrijf en was op zoek naar een moderne cloudoplossing ter vervanging van zijn conventionele ERP-systeem. De vorige oplossing was niet specifiek ontworpen voor de bouw en evolueerde daardoor niet in samenhang met de uitdagingen van de sector, zijnde de behoeften om duurzamer te werken en de kosten te verminderen. 

Het traject ging een tweetal jaar geleden van start, nadat Vandenbussche eerst alle noden in kaart had gebracht. Het bedrijf zocht voornamelijk naar een tool om de procesflows te automatiseren en de verschillende afdelingen in de organisatie met elkaar te connecteren. Een extra vereiste was integratie met BIM. Vandenbussche gelooft dat BIM de toekomst is voor de bouwsector. BIM is een digitaal model dat bouwprojecten visueel maakt en verschillende stakeholders onderling met elkaar verbindt. 

BIM-integratie

Uit een lijst met kandidaten koos Vandenbussche ervoor om MTWO van SoftwareOne te implementeren. De oplossing ondersteunt organisaties in de AEC-sector bij het automatiseren van workflows en het bevorderen van samenwerking. Het zal Vandenbussche helpen om de hoeveelheid manueel werk en fouten aanzienlijk te beperken. Daarnaast biedt de technologie veel potentieel om kosten te besparen. Uit cijfers van SoftwareOne blijkt bijvoorbeeld dat betere planning van aankopen tijdens bouwprojecten de kosten voor materiaal met 30% kan verminderen. 

MTWO zal ook de integratie van BIM bij Vandenbussche stimuleren. Als een moderne cloudoplossing stelt het verschillende stakeholders tijdens een bouwproject in staat om via hetzelfde platform samen te werken. Tegen het einde van 2023 wil Vandenbussche alle projecten met BIM starten.

Uiteindelijk hoopt het bedrijf een brede waaier aan partijen te integreren – van de aannemer en klant tot onderaannemers en leveranciers. Op die manier zal de technologie een hoop bottlenecks wegwerken.

Kristof Defruyt, CEO van Vandenbussche: “Innovatie zit in onze genen. Zo hebben we onder meer beslist dat we al onze projecten willen beheren met BIM. Die visie hebben we doorgetrokken naar onze keuze voor een nieuw ERP-systeem. We merkten meteen dat de mensen bij SoftwareOne onze noden begrijpen en ervaring hebben met de bouwsector. Daardoor is ook bij onze eigen medewerkers het vertrouwen in de samenwerking snel gegroeid.”

Kevin Richardson, AEC Industry Benelux Country Leader SoftwareOne: “Vanaf dag één voelden we een sterke match met Vandenbussche. Er was al een voortraject gedaan en ook de visie en betrokkenheid op C-level waren aanwezig. Vandenbussche heeft ervoor gekozen om een versnelling hoger te schakelen. Met ons systeem kunnen ze de komende zeven tot tien jaar op beide oren slapen.”

SoftwareOne is de wereldwijde distributie- en dienstleveringspartner voor MTWO via zijn partnership met Schneider Electric en zijn dochterbedrijf RIB Software, uitgever van MTWO. MTWO is nu beschikbaar via het wereldwijde SoftwareOne-team met consultants in de AEC-sector. Met professionele achtergronden als ingenieurs, architecten, projectmanagers en andere rollen in de sector, begrijpen ze de ins en outs van het efficiënt beheren van bouwprojecten en hoe technologie een cruciale rol kan spelen. Lees meer op SoftwareOne.com/construction.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details