Platform voor de bouw
Bouwbedrijven toekomstbestendig met ABAX telematica

Bouwbedrijven toekomstbestendig met ABAX telematica

Vlaamse ondernemingen die actief zijn in de bouwsector beschikken veelal over een hele reeks waardevolle voertuigen, machines en gereedschappen. Daarnaast zijn er heel wat overige activa die belangrijk zijn voor uw projecten. Denk aan containers, trailers, graafbakken, elektrisch gereedschap en machines zoals generatoren of pompen. Wanneer dergelijke activa op een onbekende plaats worden achtergelaten of elders dan verwacht ingezet moeten worden, kan dit uw projecten vertragen. 

Het inzetten van telematica kan dan de oplossing zijn. Daarom bieden veel fabrikanten al de mogelijkheid aan om een tracking oplossing van hun merk te nemen. Voor u als ondernemer betekent dit dat informatie gefragmenteerd is over diverse software platformen.  

Mobility data is het nieuwe goud, maar wat is het?

Mobility data zijn de gegevens uit telematica van uw fieldorganisatie. Gegevens uit telematica hebben toegevoegde waarde voor de onderneming. Maar de verkregen data moet dan wel goed aan het werk worden gezet en toegankelijk worden gemaakt. Sterker nog, vaak zijn er hierbij nog externe gegevens nodig en door deze gegevens te combineren ontstaan er andere, vaak betere inzichten.

Makkelijker terug vinden van bedrijfsmiddelen, plannen en routeren van uw fieldorganisatie, inzicht in inzet en gebruik om te bepalen of u wel of niet als organisatie moet investeren zijn slechts enkele voorbeelden.

Door de informatie op één online platform te hebben met één simpele inlog wordt het makkelijker de rapportages te maken en reduceert u de kans op fouten.

Er is een verbindende factor nodig

De diensten van ABAX functioneren hierin als verbindende factor. Gegevens verzamelen, inzichtelijk maken en van toegevoegde waarde laten zijn is de kern van de ABAX oplossingen. Het ontsluiten van gegevens en bruikbaar maken voor de dagelijkse praktijk is een vak appart. ABAX creëert voor u meerwaarde. Zo wordt u in staat gestelt beslissingen te nemen op basis van feiten die de bedrijfsvoering vooruit helpen.

Alles verbonden? Dan wordt het pas echt een praktische tool

Het verhogen van efficiëntie is een van de grootste voordelen van een online platform zoals ABAX. De software biedt gedetailleerde, goed afgestemde rapporten voor beheerders en uw medewerkers. Geef uw teamleden op deze wijze ook de kans te begrijpen waar verbeteringen in werk kunnen worden aangebracht. Laat medewerkers geen tijd verliezen in het uitzoeken van wie, wat, waar heeft. Of het nu gaat om gereedschap of wie met welk voertuig op locatie is. Rondbellen naar collega’s is niet meer nodig en zo wordt er kostbare tijd bespaard.

Bovendien heeft u met fleet management van ABAX een sluitende rit- en kilometerregistratie. Automatische ritregistratie kan zo het aantal uren aan administratief werk terugdringen en de kans op fiscale boetes verlagen.

Met de mobiele App van ABAX kunnen chauffeurs zien hoe hun rijgedrag is en vergelijken met de rest van de organisatie. Start u morgen de interne wedloop naar de meest efficiënte chauffeur in uw organisatie?

ABAX sterk in samenwerking met andere bedrijfssoftware

Met koppelingen ondersteunen wij partners in het uitbreiden en versterken van hun propositie in de markt. Hierdoor wordt de totale dienstverlening naar u klantgerichter wanneer u besluit data van ABAX te koppelen aan andere software. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerkingen die we hebben met de top van machineleveranciers zoals Hitachi, JCB, CAT, Volvo maar, ook aan ERP software of gekoppeld aan een parkeer App zoals die van PARKD of gereedschapbeheer.be

De technologische ontwikkelingen voor de bouw gaan snel en ABAX pakt deze uitdagingen graag op. Nieuwsgierig naar wat ABAX voor u als ondernemer in de Vlaamse bouw betekent? Plan dan een demo of bel met een van onze experts.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details