Platform voor de bouw
Nieuws

bouwBIM brengt prefab-fabrikanten, ontwerpers en aannemers samen tijdens bouwBIM Prefab-beurs op 27/10

Schermafbeelding-2022-09-21-om-15.03.24-1024×597

23 september 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

bouwBIM organiseert op 27 oktober 2022 een Prefab beurs met als doel, op een interactieve manier, alle mogelijke partijen van het bouwteam fysiek bij elkaar te brengen, met inbegrip van Prefab-fabrikanten. Op die manier brengt bouwBIM, die bij uitstek een coördinerende rol heeft in de digitale BIM-wereld, alle partijen samen in de fysieke wereld. Iets om naar uit te kijken!

“De nood aan woonunits stijgt, prijzen staan onder druk en er is een schrijnend tekort aan werkkrachten. Met dit gegeven zou je verwachten dat de bouwsector zich volledig heruitvindt met als doel om de productiviteit drastisch te verhogen. Het eigenaardige is dat dit niet of nauwelijks gebeurt,” steekt Christophe Van der Gucht, zaakvoerder van Bouwpunt Van der Gucht en oprichter van bouwBIM van wal. “We blijven vaak op dezelfde manier werken enkel en alleen omdat we het al jaren zo doen. We lossen de problemen nog te veel op het moment dat ze zich stellen, namelijk op de werf! Maar dan is het eigenlijk te laat en veel te kostelijk,” gaat Christophe verder.

Never waste a good crisis. Een gezegde dat we allemaal kennen en volmondig beamen, maar passen we het ook toe in de bouw? Laten we dit moment aangrijpen om fundamenteel anders te gaan bouwen:

 • De problemen oplossen in een BIM-model en niet op de werf;
 • Prefab-elementen toevoegen waar mogelijk en dus ook prefab-fabrikanten;
 • Beslissingen naar voor schuiven in het proces;
 • De uitvoerder vroeg in het traject betrekken in het ontwerp om te modelleren ifv de uitvoering
 • Het BIM-model op een efficiënte & SLIMME manier intekenen;
 • Eerst het virtuele model afwerken alvorens fysiek te starten

bouwBIM probeert een steen te verleggen in de rivier door actief die coördinerende rol op te nemen, enerzijds tijdens de voorbereidingsfase van het bouwproces, maar ook tijdens de uitvoering,” Zegt Toon Bockaert zaakvoerder van Bouwpunt Botha en medezaakvoerder van bouwBIM. “De meest efficiëntie projecten zijn de projecten waar er echt in een bouwteam wordt gewerkt. Op die manier trekt iedereen aan hetzelfde zeel en heeft iedereen een beter inzicht in het totale proces in plaats van in hokjes te denken. Met de organisatie van deze beurs proberen we de werking van bouwteams te stimuleren en zelfs te versterken door ook de prefab-fabrikanten er bewust bij te betrekken,” vervolledigt Toon.

Onze eerste editie van de bouwBIM beurs verzamelt verschillende prefab fabrikanten die elk op hun manier demonstreren hoe BIM-modellen kunnen bijdragen tot het verhogen van de efficiëntie in het totale bouwproces, zowel in de voorbereidingsfase als tijdens de uitvoering, met bovendien minder faalkosten. Door een partnership aan te gaan met leveranciers van off-site geproduceerde bouwonderdelen brengen we standaardisatie en industrialisering binnen bij bouwprojecten groot en klein.

De volgende partners hebben hun aanwezigheid alvast bevestigd:

 • Decat
 • Fingo
 • Prefaxis
 • Saint-Gobain Solutions
 • Trimble
 • Wavin
 • Wedi
 • Xella

Aan iedere stand wordt op een interactieve manier uitleg verschaft over de prefab mogelijkheden en de meerwaarde van BIM.

Doorlopend is er catering voorzien.

De bouwBIM Beurs is enkel toegankelijk voor professionele spelers uit de bouw: architecten, ontwikkelaars, ingenieursbureaus, uitvoerders, … zowel voor de ruwbouw als voor de technieken.

Inschrijven kan nog op: www.bouwBIM.be

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details