Platform voor de bouw
BouwForum 2020: zijn de Belg en de bouwsector klaar voor nieuwe woonvormen en nieuwe technologische oplossingen?

BouwForum 2020: zijn de Belg en de bouwsector klaar voor nieuwe woonvormen en nieuwe technologische oplossingen?

Op donderdag 5 maart, tussen 15u30 en 17u, organiseert de Confederatie Bouw haar jaarlijkse BouwForum in het kader van de woon- en bouwbeurs Batibouw. Vertrekpunt van dit BouwForum is een grootschalige consumentenenquête die iVox organiseerde en waaraan 1000 Belgen hebben deelgenomen. Is de Belg op woonvlak nog eerder klassiek ‘huisje-tuintje-boompje’-gericht of staat hij open voor nieuwe woonvormen en technieken? En kunnen bouwondernemingen voldoen aan alle vereisten van de klant? U komt het te weten tijdens dit congres.

Feit is sowieso dat de bouwsector sterk aan het evolueren is. De bouw digitaliseert, zorgt voor energievriendelijke oplossingen, breidt uit qua dienstverlening en komt op de proppen met nieuwe manieren van (ver)bouwen en wonen. Technologie is daarbij een constante. Voor de Confederatie Bouw is het zo klaar als een klontje: de toekomst begint vandaag al en biedt kansen die met beide handen gegrepen worden. ‘Take the future into your hands’ met andere woorden, dat is niet voor niets de centrale boodschap van dit 16de BouwForum.

Naast de iVox-enquête staan ook getuigenissen van bouwondernemers op het programma van dit BouwForum. Zij zullen het onder meer hebben over vernieuwing en het gebruik van technologie in de residentiële en non-residentiële bouw. Verder ook: de niet altijd even evidente generatiewissel tussen oud en jong bij de overdracht van een onderneming. Key note speaker tijdens dit evenement is de bekende technologie-ondernemer en auteur Peter Hinssen. Hij zal een aantal trends identificeren die de toekomst van de bouwsector zullen kleuren. Het hele BouwForum wordt in goede banen geleid door VRT-journalist Wim De Vilder.

Praktisch

BouwForum 2020

Donderdag 5 maart 2020, 15u30-17u (deuren openen om 15u)

Brussels Expo – Auditorium 2000

Miramarlaan 11, 1020 Brussel

Aanwezigheid

Wie wil deelnemen aan het BouwForum, moet op voorhand zijn/haar aanwezigheid bevestigen bij Sven Nouten via[email protected] of 0477 23 80 74.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details