Platform voor de bouw
Bouwlift op maat biedt oplossing voor prestigieus nieuwbouwproject

Bouwlift op maat biedt oplossing voor prestigieus nieuwbouwproject

In het zakelijke district aan het Brusselse Noordstation laat verzekeringsmaatschappij Allianz een imposante kantoortoren optrekken, waar ze haar Europese hoofdzetel zal vestigen: Möbius 1. Een zeer uitdagend project voor alle betrokken partijen – niet alleen in bouwtechnisch, maar ook in logistiek opzicht.

Het Möbius 1-project is zelfs voor een ervaren hoofdaannemer als Interbuild geen sinecure. De ruimte voor de opslag van materialen is beperkt en de stoepkosten zijn hoog in Brussel. Vandaar dat Interbuild op zoek ging naar een logistieke oplossing die het mogelijk maakt om zowel materiaal als personen – al dan niet gelijktijdig – te vervoeren en die in staat is om mee te evolueren met de bouw van de toren.

Bouwlift op maat biedt oplossing voor prestigieus nieuwbouwproject

“De voornaamste uitdaging was het optimaliseren van de personenstroom, kwestie van het bouwproces niet te vertragen”, aldus Philippe Van Den Berghe.

 

Twee liften, één mast

Deze zoektocht leidde naar Euro Rent, dat een Twin-lift ontwierp en monteerde. “Dit is een opstelling waarbij twee liften gebruikmaken van één mast”, verduidelijkt Erland Van Hulle, verantwoordelijke Bouwliften bij Euro Rent. “Het gebouw heeft een elliptische vorm en de eis van Interbuild was om de kant-en-klare delen van de glasgevel in hun totaliteit te kunnen vervoeren. Dit vroeg niet alleen om een grotere lift, maar ook om een goederenlift met een modulair laadplatform. Hierdoor kan Interbuild het volume van het platform flexibel aanpassen naargelang de lading.”

Optimalisatie van personenstroom

Bouwlift op maat biedt oplossing voor prestigieus nieuwbouwproject

De Twin-lift op de werf van Möbius 1 wordt zeer intensief gebruikt.

 

De Twin-lift op de werf van Möbius 1 wordt zeer intensief gebruikt. “Hij heeft momenteel zijn hoogste punt bereikt (80 meter)”, aldus Philippe Van Den Berghe, hoofdwerfleider bij Interbuild: “Tot op heden werken beide liften zonder al te grote technische problemen. De voornaamste uitdaging was het optimaliseren van de personenstroom, kwestie van het bouwproces niet te vertragen. In overleg met Euro Rent is er een ‘lift boy’ aangesteld. Een simpele, maar zeer efficiënte oplossing die eigenlijk de hele samenwerking met Euro Rent typeert. Tijdens elke fase van het bouwproces bleef het met ons meedenken en stelde het zich zeer flexibel op. Storingen werden meteen verholpen en we ontvingen doorlopend de juiste adviezen voor onze logistieke vraagstukken. Intussen hebben we Euro Rent gevraagd om ook voor de tweede kantoortoren op de site een Twin-liftopstelling aan te bieden. Dat zegt voldoende over onze uitstekende samenwerking, me dunkt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details