Platform voor de bouw
Nieuws

Bouwsector heeft protocol klaar voor progressieve heropstart van activiteit

naamloos-2-kopieren

29 april 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De Confederatie Bouw, Bouwunie, Fema en de Algemene Centrale (ABVV) hebben een protocolakkoord afgesloten. Hiermee zorgen de ondertekenaars voor een veilige heropstart van de bouwactiviteiten met als enige prioriteit het garanderen van de gezondheid, de veiligheid en het welzijn op het werk van de werknemers en klanten van de bouwsector. De sector doet hiermee een aanvulling op de maatregelen die zijn opgenomen in de generieke gids die op 22 april werd voorgesteld door de Groep van Tien.

Nu de GEES (Groep van Experten voor een Exitstrategie) en de diverse overheden volop werken aan een gefaseerde afbouw van de strenge preventiemaatregelen in het kader van de strijd tegen het coronavirus én aan scenario’s om tot een relance te komen van onze zwaar getroffen economie, willen de ondertekenaars van het protocol meedenken en de beleidsmakers input geven over de items die voor de bouwsector de voornaamste obstakels vormen om tot een progressieve hervatting van zijn activiteiten te komen. Er zijn aanbevelingen over collectief vervoer, werken binnenshuis, toonzalen, het beperken van de co-activiteit op de werven, gedetacheerden en de levering van bouwmaterialen.

Bouwunie en Confederatie Bouw betreuren dat twee vakbonden, het ACV-BIE en de ACLVB, de inhoud van de onderhandelde tekst nog niet onderschrijven. De ondertekenende partijen hopen dat de bouwactiviteiten vanaf 4 mei progressief en op een veilige manier kunnen hervat of voortgezet worden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details