Platform voor de bouw
Producten

Bouwstenen voor de woning van morgen

Ons klimaat staat onder druk en dat leidt tot concrete politieke ingrepen. Strengere isolatienormen, bijvoorbeeld. Ook het verwijderen van al het asbest in Vlaanderen tegen 2040 wordt een uitdaging voor de bouwsector. Wienerberger biedt oplossingen op maat, met aandacht voor de beschikbare premies voor de klant.

Passaqua kopiëren
Passaqua, een waterpasserende kleiklinker met afstandshouders aan twee zijden.

Tekst | Stephanie Demasure

Beeld | Wienerberger

24 maart 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De regelgeving voor nieuwbouw en renovatie verandert voortdurend. Ook de Vlaamse overheid legt mee de basis voor een duurzamere bouwsector, wat vaak gekoppeld wordt aan extra financiële steun. Zo is de premie voor buitengevelisolatie dit jaar verdubbeld naar 30 euro per vierkante meter. Als proactieve bouwpartner biedt baksteenproducent Wienerberger handige oplossingen om dat snel, correct en eenvoudig uit te voeren.

De smalle uitvoering van Eco-brick biedt je 3,5 centimeter extra isolatieruimte.

Isolatieproof gevel optrekken

Sinds jaar en dag zet Wienerberger in op innovatieve bouwmaterialen, producten en oplossingen op maat van de actuele trends en uitdagingen. Daarom ontwikkelde de fabrikant ook een pasklaar antwoord op de roep naar meer gevelisolatie. Zo is er de Eco-brick, een gevelsteen in een smallere uitvoering. Dat betekent tot 3,5 centimeter meer ruimte voor isolatie. Met minder warmteverlies en dus een lagere energiefactuur als logisch gevolg. Door zijn beperktere omvang bespaart Eco-brick ook op transport.

Of Façabrick, een all-in-oneoplossing op basis van steenstrippen voor het isoleren van gevels. Façabrick combineert een isolatiepaneel, voorzien van een wapeningsnet en mortellaag, met stijlvolle steenstrippen. Voor een snelle plaatsing en een duurzaam resultaat. 

Façabrick, een all-in-oneoplossing voor het isoleren van gevels.

“Voor onze professionele partners zijn dit twee praktische oplossingen, waarmee ze hun klanten een mooi resultaat en het voordeel van de recentste premies kunnen bieden”, zegt Katrien Nottebaert, CMO bij Wienerberger. “We volgen de wetgeving en het premielandschap verder op de voet. Om op elk moment kort op de bal te kunnen spelen.”

Partner voor asbestverwijdering

Vlaams energieminister Zuhal Demir zet niet enkel in op energiezuiniger wonen. Ook ongezonde materialen zijn uit den boze. Ons huidige gebouwpatrimonium bevat naar schatting nog 2,3 ton asbesthoudende materialen. En die moeten eruit tegen 2040. De komende twee jaar investeert de overheid een recordbedrag in functie van een versnelde asbestafbouw: liefst 124 miljoen euro. Zo wordt onder meer het veilig laten ophalen van asbesthoudend materiaal goedkoper.

Elfino, een pasklaar antwoord voor asbesthoudende daken.

Het ruimen van asbesthoudende leien vraagt uiteraard om een nieuwe dakbedekking. Een duurzaam alternatief, maar liefst eentje met dezelfde look. Elfino, de nieuwe tegelpan van Wienerberger, biedt het antwoord. Elfino combineert de troeven van een echte keramische tegelpan met de stijlvolle look van een lei. Met het Belgische kwaliteitskeurmerk BENOR als getuige. Wienerberger geeft bovendien dertig jaar vorstgarantie op de materiaal- en plaatsingskosten van Elfino. De pannen zijn beschikbaar in een antraciet-kleurige en een agaatgrijze engobeafwerking.

Elfino combineert de troeven van een echte keramische tegelpan met de stijlvolle look van een lei.

Waterdoorlatende klinker

En dan is er nog de verstrengde regelgeving voor het verharden van buitenomgevingen, die mogelijk in de pijplijn zit. Daarvoor heeft Wienerberger nu al een oplossing klaar. Katrien Nottebaert: “De problemen met onze waterhuishouding zijn al langer aan de gang. Daarom zijn we proactief op zoek gegaan naar een manier om buitenverharding te verzoenen met een goede infiltratie van het regenwater. Het resultaat is Passaqua, een waterpasserende kleiklinker met afstandshouders aan twee zijden. Tussen de klinkers blijven voegen van 6 millimeter vrij. Zo blijft 10 procent van de verharde oppervlakte waterdoorlatend. Zowel in als rond de woning combineert Wienerberger een duurzame bouw-filosofie met de hoogste esthetische eisen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%