01:17
11-07-2016

BOUWTEAM: technische ondersteuning met kennis van zaken

Met het BOUWTEAM benadrukt Deschacht zijn ambities als toonaangevende speler in de utiliteitsbouwsector. De specialist in Riolering & Afvoer, Dak, Gevel & Isolatie en Folies ondersteunt projectleiders met uitvoeringsoptimalisaties, dossierbegeleiding en de zoektocht naar de beste producten. 

Sinds vorig jaar maakt het BOUWTEAM structureel deel uit van de werking van Deschacht. Project Manager Bouwteam Herwig Van Peer: “Het BOUWTEAM gaat proactief te werk. We zoeken zelf projecten van klasse 7- en klasse-8-bouwbedrijven waarbij we als bouwpartner een meerwaarde kunnen betekenen. Projectleiders kijken vandaag de dag aan tegen een waslijst van normen en eisen. Dat maakt hun werk bijzonder complex. Met ons BOUWTEAM willen we een deel van hun werk uit handen nemen door hen te ondersteunen met technische oplossingen. Dat gaat van planoptimalisatie voor rioleringswerken tot dakanalyse met bijhorende productvoorstellen.”

Efficiënt en budgetvriendelijk
Het BOUWTEAM vormt een essentiële meerwaarde voor grotere bouwprojecten. In de eerste plaats is er de technische expertise op het vlak van riolering, afvoer, isolatie en dakopbouw. De studiedienst van Deschacht bekijkt de dimensionering en optimalisatie van rioleringsplannen. Ook projectadvies, ondersteuning en zelfs aanwezigheid bij het opstarten van de werf maken deel uit van de service. Daarnaast gaat het BOUWTEAM op zoek naar de meest duurzame, efficiënte en budgetvriendelijke oplossing qua materialenkeuze. Deschacht beschikt hiervoor over een one-stop-shop met zeven filialen verspreid over Vlaanderen, een zeer uitgebreid productgamma, ruime voorraden en een eigen transportdienst. Tot slot biedt het bedrijf de mogelijkheid om een beroep te doen op een groot netwerk aan onderaannemers voor grond- en omgevingswerken, dakwerken, HVAC en geothermie, onafhankelijk van de regio of werfplaats. Zo worden de juiste partners met elkaar in contact gebracht om tot het beste eindresultaat te komen.

JVM_Merelbeke_18

Stevige productkennis
Een van de grote voordelen van het BOUWTEAM is de sterk onderbouwde productkennis. Project Manager Bouwteam Didier Van Moorleghem: “De medewerkers bij Deschacht volgen via een erkende organisatie een opleiding tot dakspecialist. Vorig jaar volgde ik een opleiding tot platdakinspecteur. Dat zorgt ervoor dat we bij Deschacht zeer accurate dakanalyses kunnen maken. Bovendien combineren we die expertise met een uitgebreide productkennis. Bij Deschacht volgen we alle productontwikkelingen op de voet. We werken niet alleen met de gekende merken, maar bieden met ons privatelabelgamma SUPER ook sterke alternatieve dakproducten aan.” Kortom, het BOUWTEAM geeft projectleiders een kosteloze technische ondersteuning, van lastenboekontleding tot oplevering.

Tekst en beeld | Deschacht

Bouwen aan Vlaanderen partners

Nieuwe Göteborgstraat gentHERBRANT PARTNERS ADVOCATEN