Platform voor de bouw
Brandveilig met glasconcepten

Brandveilig met glasconcepten

Glas krijgt steeds meer de overhand in hedendaagse bouwprojecten. Dat brengt niet alleen thermische en akoestische uitdagingen met zich mee. Ook op brandtechnisch vlak stellen zich nieuwe en extra vragen. Gelukkig bestaan er experts die glansrijk de brug tussen glas en brandveiligheid slaan. Zoals Fire! doors & projects uit Deinze, dat zich specialiseert in de ontwikkeling, levering en plaatsing van kritische glasconcepten in de utiliteitsbouw.

Fire! doors & projectsEen ander een mooi voorbeeld vinden we in Meir Square Antwerpen: een brandwerend beglaasd deurgeheel.

Sinds 2004 belevert Fire! doors & projects de Belgische markt met brandwerende producten in aluminium, staal en glas. “Brandwerende, beglaasde wanden en deuren zijn onze specialiteit”, vertelt zaakvoerder Danny Jonckheere. “Waar oplossingen uit glas vroeger een minderheid vormden, zijn ze vandaag een belangrijke troef. Het is nu eenmaal een bouwmateriaal dat toelaat om creatief met ruimte, lichtinval en comfort om te gaan zonder aan veiligheid in te boeten.”

Het volledige plaatje
Fire! doors & projects werkt samen met glasleveranciers uit alle hoeken van de wereld. “We selecteren onze partners zorgvuldig: het zijn stuk voor stuk fabrikanten die onontbeerlijke knowhow en ervaring bezitten en innovatieve concepten aanbieden”, vervolgt Danny Jonckheere. “Ook voor ons eigen team leggen we de lat hoog. Elk type glas heeft zijn specifieke karakteristieken. De kennis daarvan is de sleutel om de meest uitdagende opdrachten tot een goed einde te brengen. Het gaat overigens niet alleen over de brandwerendheid, maar ook over andere aandachtspunten zoals akoestische eigenschappen, inbraak- en kogelwerendheid, transparantie (kleur, reflecterend of extra wit) … Onze medewerkers zien het volledige plaatje en dus niet enkel de brandtechnische voorwaarden.”

Fire! doors & projectsIn Tour & Taxis Brussel plaatste Fire! doors & projects verschillende brandwerende beglaasde wanden.

Ook eigen merken
Los van hun maximale transparantie en een brandwerendheid van EI30 tot EI120 – afhankelijk van de toepassing – zijn de geboden oplossingen gezien hun opbouw ook zeer interessant op akoestisch vlak. “Binnen de vaste ramen hebben we ons eigen merk Fireframe, dat een minimale glasomlijsting voor een maximale glasoppervlakte garandeert”, vertelt Danny Jonckheere. “De automatische Fireslide-schuifdeuren bieden een minimaal deurkader en groot beglaasd oppervlak met een doorgang van 1.350 x 2.650 mm. In combinatie met onze Frameless glazen deuren krijgen bouwheer en architect de mogelijkheid om quasi zonder tussenstijlen een brandwerende wand op te bouwen.” 

Tekst Els Jonckheere     |    Beeld Fire! doors & projects
Uitgelichte afbeelding: 
Het UZA in Antwerpen koos voor de brandwerende beglaasde Fireslide 30-schuifdeur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details