Platform voor de bouw
Brandveiligheid op punt in Parking Steendok

Brandveiligheid op punt in Parking Steendok

Dat is precies wat het bouwteam van Parking Steendok in de Zuiderdokken deed. Het schakelde immers S.air in, dé expert in totaaloplossingen voor rook- en warmteafvoerinstallaties in parkings en gebouwen.

Met S.air vonden Q-Park en Van Laere de perfecte partner voor het Zuiderdokkenproject. Het bedrijf vloeide namelijk voort uit de fusie van S.air International (sinds 1987 specialist in rook- en warmteafvoer in gebouwen) en S.air SVS, dat zich sinds 2010 toelegt op veiligheid in parkings. “We ontzorgen de bouwheer volledig”, vertelt CEO Olivier Dons. “Voor deze parking ontwierpen we een totaalconcept met RWA, dagelijkse ventilatie en gasdetectie. Onder het motto ‘wat je zelf doet, doe je beter’ kiezen we er bewust voor om zelf alle systemen te plaatsen, af te werken en in dienst te stellen. Geen enkel project eindigt met de oplevering. Daarom zorgen onze afdelingen ‘service & maintenance’ voor eventuele herstellingen, uitbreidingen en het onderhoud van de geïnstalleerde oplossingen.”

“De grote uitdaging situeerde zich in de strakke deadline”, zegt project manager Stan Verbeiren.

“We kiezen er bewust voor om zelf alle systemen te plaatsen, af te werken en in dienst te stellen”

Krappe deadline gehaald

“Voor S.air moet elk project resulteren in een referentie”, aldus COO Eddy Wybo. “Het is een bedrijfsfilosofie die in een grote klanttevredenheid resulteert.” Jaarlijks behandelt de onderneming een 250-tal nieuwe projecten. Project manager Stan Verbeiren. “In de meeste gevallen gaat het om klanten waarvoor we al eerder gewerkt hebben. Dat is ook het geval bij deze bouwheer. Technisch gezien was dit project een kolfje naar onze hand. De grote uitdaging situeerde zich in de strakke deadline, die zowel planmatig als op logistiek vlak heel wat extra aandacht vergde. Gelukkig kunnen we snel schakelen en zijn we bijzonder creatief in het vinden van oplossingen. Dus slaagden we ook nu weer glansrijk in onze opdracht, waardoor we onze relatie met Q-Park en Van Laere verder hebben bestendigd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details