Platform voor de bouw
Jaarboek

Brandwerend schrijnwerk met oog voor esthetiek

“Ook met brandwerend schrijnwerk kan je erg stijlvolle oplossingen realiseren”, benadrukt Guillaume De Pelsmaeker.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | GFP

5 april 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Brandwerend schrijnwerk is een vak apart, zeker omdat de normen alleen maar strenger worden. Broers Olivier en Guillaume De Pelsmaeker gingen de uitdaging aan en richtten GFP op, een nieuw productiebedrijf voor aluminium binnen- en buitenschrijnwerk met brandweerstanden van EI30 tot EI120. “Het is een kunst op zich om aan alle brandveiligheidseisen te voldoen zonder het esthetische plaatje uit het oog te verliezen!”

“De rode draad in al onze realisaties is kwaliteitszorg”, geeft Guillaume De Pelsmaeker aan.

Brandwerende aluminium ramen, deuren, luiken en gevels op maat, binnendeuren en zelfs glazen wanden: het gamma van GFP is erg ruim. “We doen alles in eigen beheer, want dat biedt onze klanten de beste garanties op kwaliteit en stiptheid”, benadrukt Guillaume De Pelsmaeker. “In ons atelier in Olen produceren we brandwerend schrijnwerk voor aluminiumconstructeurs en schrijnwerkers. De eindklanten zijn projectontwikkelaars, algemene aannemers en industriebouwers. Daarnaast leiden we ook het plaatsingsproces in goede banen en werken we geregeld op projectbasis. We overleggen met bouwheren en architecten (van studie tot productie en montage), zodat we de brandwerende eigenschappen van onze producten kunnen koppelen aan andere functionele en esthetische eisen. Het zijn onvermijdelijk dikkere en diepere profielen, maar met de nodige kennis van zaken kan je daar erg stijlvolle oplossingen mee realiseren. Onze jarenlange ervaring in de sector vormt in dat opzicht een cruciale troef.”

“We doen alles in eigen beheer, want dat biedt onze klanten de beste garanties op kwaliteit en stiptheid”, zegt Guillaume De Pelsmaeker.

Kwaliteitszorg als rode draad

Cool Factory in Herentals, Foodmaker in Westerlo, Jumbo in Heusden-Zolder, Vawi in Antwerpen …: GFP heeft al enkele mooie projecten op het conto. De rode draad in al deze realisaties is kwaliteitszorg, geeft Guillaume De Pelsmaeker aan. “Als je brandwerend schrijnwerk produceert, is dat een permanent aandachtspunt. Het is veel complexer dan louter materialen met een brandweerstand integreren in raam- en deurprofielen. Er schuilt heel wat studie en technisch vernuft achter, want onze producten worden aan allerhande proeven, tests en kwaliteitscontroles onderworpen alvorens ze groen licht krijgen. Bovendien werken we als schrijnwerkerij van de toekomst steevast met duurzame materialen en kunnen we met ons moderne machinepark aan elke vraag voldoen. Kortom: voor kwalitatief brandwerend schrijnwerk met een optimale balans tussen functionaliteit en esthetiek ben je bij ons aan het juiste adres!”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details