Platform voor de bouw
Brandwerende beglazing met ongelimiteerde kwaliteiten
Het Pyrobel-gamma omvat beglazingen in de weerstandsklassen E, EW en EI.

Brandwerende beglazing met ongelimiteerde kwaliteiten

Met bijna veertig jaar expertise op de teller is Pyrobel een mondiale autoriteit inzake brandwerend glas. Als onderdeel van AGC Glass Europe beschikt het over een ruim gamma beglazing in verschillende weerstandsklassen. Daar blijft het echter niet bij, want ook op het vlak van thermische en akoestische isolatie, esthetiek en veiligheid scoren de producten uitstekend, met de unieke lichttransmissiewaarden en grote afmetingen van de Pyrobel-T als kers op de taart.

AGC is de grootste vlakglasproducent ter wereld. De onderneming is wereldwijd aanwezig, maar heeft nog steeds een heel aantal vestigingen in België. Een van die vestigingen is AGC Seneffe, dat instaat voor de productie en wereldwijde distributie van brandwereld Pyrobel-glas. “Binnen de structuur van AGC Glass Europe vormt de afdeling Brandwereld Glas een aparte businessunit. Ons departement telt circa 250 ervaren medewerkers en onze agenten en distributeurs zijn verspreid over heel Europa. Pyrobel zorgt voor meer veiligheid in woon- en werkomgevingen met het breedste assortiment brandwerend glas dat op de markt verkrijgbaar is. We werken nauw samen met de onderzoekers van het Technovation Center van AGC om de meest performante innovaties te ontwikkelen. Conform de Look Beyond-visie van AGC willen we ons profileren als een ideale partner om een lichtere en veiligere wereld te creëren”, klinkt het bij Pyrobel.

De toepassingen van de Pyrobel-producten zijn legio en ook combinaties met andere veiligheidsbeglazingen zijn mogelijk.

Tal van toepassingen

Het Pyrobel-gamma omvat beglazingen in de weerstandsklassen E, EW en EI. Deze zijn uitstekend te combineren met andere veiligheidsbeglazingen zoals letselwerend, inbraakvertragend en zelfs kogelwerend glas. Een Pyrobel-product opbouwen in isolerende beglazing is eveneens mogelijk, net als het toevoegen van bijkomende tussenlagen die voor akoestische demping zorgen. Extra helder glas garandeert desgewenst een maximale transparantie. Aanvullend werd Pyrobel-T ontwikkeld, dat zich onderscheidt met unieke lichttransmissiewaarden en grote afmetingen (tot 2 x 4,5 meter). De toepassingen van de Pyrobel-producten zijn legio: in houten of metalen deurprofielen, in glaswanden met of zonder tussenstijlen, in aluminium, stalen of houten schrijnwerk, als verticale binnen- of buitenbeglazing, als dakbeglazing of zelfs als beloopbare brandwerende vloeren. Ook aan spraakmakende referenties is geen gebrek. Denk bijvoorbeeld aan MULTI in Brussel, AZ Groeninge in Kortrijk en het iconische
gerechtsgebouw in Hasselt.

Uitgebreide testprocedure

Aan de basis van elk correct uitgevoerd project met brandwerende beglazing ligt een brandveiligheids-attest in de vorm van een Europees classificatierapport. Daarin worden alle aspecten in rekening gebracht. Het gaat immers niet alleen om het glas en zijn opbouw, maar ook om het schrijnwerk waarin het terechtkomt en de manier waarop het moet worden geïntegreerd in de ruwbouw. Dit wordt grondig getest in erkende brandlabo’s, in nauwe samenwerking met deur- en profielfabrikanten, architecten en studiebureaus. Bovendien kan de Pyrobel-beglazing pronken met een Cradle to Cradle Zilver-certificaat, wat bewijst dat de producten ook uitstekend scoren op het vlak van duurzaamheid.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details