Platform voor de bouw
BREEAM-gecertificeerde luchtverdelingstechnologie

BREEAM-gecertificeerde luchtverdelingstechnologie

TROX heeft zich ertoe verbonden om ten laatste in 2040 koolstofneutraal te zijn. Dat impliceert koolstofneutrale productie, installatie, distributie en activiteiten. “We zetten vooral in op de ontwikkeling en optimalisatie van efficiënte systemen en innovatieve oplossingen”, klinkt het bij TROX. “Duurzaamheid gaat echter verder dan koolstofneutraal produceren. Het betekent ook producten maken die hersteld kunnen worden wanneer ze stukgaan, grondstoffen hergebruiken en de logistiek zo energie-efficiënt mogelijk organiseren. Tot slot is het eveneens zaak om een leiderschapscultuur te implementeren die gericht is op duurzaamheid. Het gaat dus om een volledige duurzaamheidsfilosofie.”

Optimaal binnenklimaat

“Binnenluchtkwaliteit en het comfort van de mens blijven onze topprioriteiten”, benadrukt TROX. “Gezonde, efficiënte en schone luchtverdelingstechnologie heeft tal van voordelen. Het zorgt voor een verhoogd welzijn en een betere levenskwaliteit, een lager infectierisico en dus minder ziektedagen, betere prestaties dankzij minder vervuilde lucht en meer energie-efficiëntie dankzij intelligente systemen. We kunnen deze uitdaging alleen aangaan door samen te werken. Het is onze verantwoordelijkheid om oplossingen te ontwikkelen om deze allesomvattende opdracht tot een goed einde te brengen.”

Tot 22 BREEAM-credits

Vandaar ook de keuze om de TROX-producten te laten analyseren met het oog op BREEAM-certificering. “Zoals steeds willen we bij TROX Belgium proactief meedenken. De resultaten van de analyse werden gebundeld in een brochure. Op deze manier geven we onze partners een duidelijk en eenvoudig overzicht van de producten die kunnen bijdragen aan de duurzaamheid van een bouwproject. In de analyse werden zeven productfamilies opgenomen: Luchtbehandelingskasten, VAV- & CAV-debietregelaars, Luchtroosters, Koelbalken, Geluiddempers en Filters. Deze productgroepen werden geanalyseerd op basis van vijftien subcategorieën, gaande van ‘Binnenluchtkwaliteit’ en ‘Energiemonitoring’ tot ‘Vermindering van geluidshinder’. Gebouwbeheerders of eindklanten kunnen zo potentieel tot 22 BREEAM-credits behalen als ze gebruikmaken van de TROX-producten die opgenomen zijn in de brochure. De haalbaarheid om deze credits te verkrijgen, werd geanalyseerd via projectafhankelijke controle door ENCON, een onafhankelijk, gekwalificeerd en deskundig ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in duurzaamheidsoplossingen.”

Klik hier om de BREEAM-brochure van TROX te raadplegen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details