Platform voor de bouw
Brussel, B House | 255 leefterrassen en luifels in architectonisch beton

Brussel, B House | 255 leefterrassen en luifels in architectonisch beton

B House bevindt zich in een nieuwe stadswijk (mediapark.brussels), die momenteel vorm krijgt in het kader van de transformatie van de Reyerssite van de openbare omroepen VRT en RTBF. Het is een project met een tijdloze, innovatieve en moderne uitstraling, dat plaats biedt aan tweehonderd ruime appartementen. Deze beschikken elk over grote leefterrassen en zonwerende, decoratieve luifels in architectonisch prefabbeton. Ook de twee grote luifels op het gelijkvloers, die ondersteund worden door diagonale kolommen en die de inkom markeren, springen sterk in het oog.

Het was Stijlbeton dat de terrassen en luifels prefabriceerde en leverde. “B House is tot nog toe het grootste en meest prestigieuze project dat we ooit hebben uitgevoerd. Circa vijf maanden geleden hebben we de laatste elementen geleverd”, zegt zaakvoerder Yves Maes.

Kant-en-klaar

Aangezien de terrassen kant-en-klaar werden aangeleverd, was het niet nodig om ze nog extra af te werken of waterdicht te maken. Ze zijn uitgerust met isolatie en inox verankeringswapening om koudebruggen tegen te gaan en werden samen met de betonnen verdiepingsplateaus vastgegoten. “Een dikke maand later, zodra de prefabbetonelementen op de topverdieping gemonteerd waren, zijn de schoren verwijderd. Het enige dat toen nog moest gebeuren, was het installeren van de fraaie borstweringen en het verbinden van de waterafvoerelementen. Het ene hoekterras is groter dan het andere, waardoor de grootste delen 2,6 meter uitkragen. DeSommige elementen wegen tot 11 ton”, vertelt Yves Maes.

“B House is tot nog toe het grootste en meest prestigieuze project dat we ooit hebben uitgevoerd”, aldus Yves Maes.

 

Strakke uitstraling

“We (pre)fabriceren onze terrassen in feite ‘omgekeerd’. De bovenkant bevindt zich dus aan de bekistingszijde. Nadien wordt de toplaag licht uitgewassen, waardoor de witte marmeraggregaten zichtbaar worden. Zo krijgt ze dus een antislipafwerking, in combinatie met een vochtwerende behandeling van de verticale delen om de uitmuntende duurzaamheid te koppelen aan een hoogwaardige esthetiek”, legt Yves Maes uit. “De onderzijde van de terrassen, die bij (pre)fabricatie dus eigenlijk de bovenkant is, krijgt op haar beurt een lichtjes gerolde afwerking om een crepi-effect te creëren. In het geval van B House hebben alle prefabbetonelementen een witte kleur, waardoor de luifels en terrassen het geheel een erg strakke uitstraling geven.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details