Platform voor de bouw
Bureau De Fonseca vervoegt Studibo-groep

Bureau De Fonseca vervoegt Studibo-groep

Studibo, de sinds 2023 actieve groep van ingenieurs- en studiebureaus, blijft groeien. Bureau De Fonseca zorgt voor verdere inhoudelijke versterking als dé referentie in akoestisch advies.

Specialist in akoestiek

Na Feys BV, Concreet, Keurdesk, RaCo en Stabico wordt Bureau De Fonseca de zesde onderneming binnen de Studibo-groep. Bureau De Fonseca heeft meer dan vijftien jaar ervaring en zet deze expertise in voor de optimalisatie van het akoestisch comfort in gebouwen en in de omgeving. Vanuit de hoofdzetel in Grimbergen bieden de akoestische ingenieurs ondersteuning voor zowel residentiële projecten als voor scholen, publieke gebouwen, kantoren, sporthallen, restaurants, discotheken, etc. De service gaat van metingen en de eerste evaluatie van eventuele geluidsproblemen over advies tot de uitwerking en de implementatie van akoestische oplossingen.

Ook het opmeten en in kaart brengen van omgevingsgeluid afkomstig van verkeer, muziek, bouwwerven of machines in woon- of in industriële omgevingen is een onderdeel van de expertise van De Fonseca.

 “Doordat De Fonseca toetreedt tot onze groep, worden wij nog meer een totaalpartner bij industriële –, bouw – en infra projecten. Deze sterke partner is namelijk een absolute specialist in akoestische studies. Een expertise die tot nog toe ontbrak in ons portfolio”, toont Julie Schoutteten van Studibo zich verheugd met de nieuwe partner.

De kracht van de groep

Als nieuwe partner binnen Studibo kan Bureau De Fonseca de krachten bundelen met de experten in de groep. Zo versterkt het bedrijf haar positie in de markt. Het is wat Pierre De Fonseca, oprichter van het gelijknamige bureau, overtuigde om in te stappen in de groep:

“Wat me vooral aansprak, is dat we enerzijds een professioneel platform krijgen om onze groei verder te ondersteunen en anderzijds dat we daarbij de cultuur en sfeer binnen ons bedrijf kunnen behouden. De andere partnerbedrijven zijn stuk voor stuk sterke ondernemingen met een eigen DNA. We zijn ervan overtuigd dat het samenbrengen van al hun expertises ons bedrijf én de Studibo-groep nog meer slagkracht geeft.”

Hét doel van het samenwerkingsverband is om klanten maximaal te ontzorgen en hen een multi-disciplinaire aanpak aan te bieden, maar tegelijk geniet elke partner binnen Studibo van bijkomende voordelen. Zo krijgen medewerkers groeikansen via de eigen Academy als opportuniteiten tot interne mobiliteit…

Het fusie – en overnamehuis VDP begeleidde Pierre De Fonseca in deze transactie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details