Platform voor de bouw
C-energy en GETEC Group: een strategische alliantie voor de toekomst van duurzame energie in België
Van links naar rechts: Laurence Gacoin, CEO, C-energy en C-innovation, en Martijn van der Zande, CEO GETEC Benelux. ©GETEC

C-energy en GETEC Group: een strategische alliantie voor de toekomst van duurzame energie in België

C-energy, de innovatieve divisie voor energiemanagement van de Cordeel Group, en GETEC Benelux, een toonaangevende leverancier van slimme, efficiënte en duurzame energieoplossingen in Europa, kondigden vandaag aan dat ze een strategisch partnerschap zijn aangegaan om innovatieve en duurzame energieoplossingen aan te bieden op de Belgische markt.

Deze samenwerking is bedoeld om ambitieuze industriële en vastgoedprojecten te ondersteunen door de technische expertise van C-energy te combineren met GETEC’s financieel engagement op lange termijn, ten voordele van de energietransitie en professionele vermogensbeheercapaciteiten.

Door gebruik te maken van de gecombineerde expertise van C-energy en GETEC voor de financiering, engineering, bouw en exploitatie van hun energie-, verwarmings- en koelingsprojecten, kunnen fabrikanten, ontwikkelaars en gemeenten hun volledige aandacht en inspanningen richten op eigen kernactiviteiten en doelstellingen.

Een samensmelting van technische innovatie en financiële expertise

Met zijn ‘energy-as-a-service’-model biedt C-energy energieoplossingen op maat die inspelen op de specifieke behoeften en budgetten van zijn projecten en klanten. C-energy’s rol in dit partnerschap is cruciaal en gericht op het ontwerp en de technische ontwikkeling van energieprojecten die voorop lopen op het gebied van innovatie en efficiëntie.

Van links naar rechts: Stijn Van Hoye, Project Developer Heat & ESCO, C-energy, Laurence Gacoin, CEO, C-energy and C-innovation, Niko Bonnyns, Project Director, C-energy, Martijn van der Zande, CEO GETEC Benelux, en Geert Vermeyen, Business Development Director Belgium, GETEC Benelux.
©C-energy

GETEC, een vertrouwde naam in de Europese energiedienstensector, levert een bijdrage aan het partnerschap door zijn capaciteit tot financiering van ambitieuze energieprojecten, in combinatie met zijn diepgewortelde technische expertise en toewijding aan duurzame energiepraktijken. De strategische rol van GETEC omvat het creëren van een financiële hefboom door de betreffende energie-installaties in eigendom te nemen, en tevens hun levensduur en technische performantie te beheren en te garanderen.

Inzet voor een groenere toekomst

De samenwerking is een strategisch antwoord op de groeiende vraag naar innovatieve en duurzame energieoplossingen. Door gebruik te maken van elkaars sterke punten, zetten C-energy en GETEC zich in om energieprojecten op te leveren die niet alleen ambitieus en succesvol zijn, maar ook technisch gezond en financieel robuust. Energieprojecten kunnen energy-as-a-service-projecten, heat-as-a-service-projecten of ESCO-projecten zijn.

Deze samenwerking wil de ambities ondersteunen van klanten in de industriële en vastgoedsector, welke een groenere toekomst willen creëren door middel van innovatieve en duurzame energiepraktijken.

“De synergie tussen de uitgebreide energiebeheeroplossingen van C-energy en de expertise van GETEC op het gebied van financiering en onderhoud van energieactiva is de drijvende kracht achter deze samenwerking”, aldus Laurence Gacoin, CEO van C-energy. “Onze samenwerking is klaar om nieuwe maatstaven te zetten voor efficiëntie en duurzaamheid in de energiesector.”

“We zijn bijzonder trots om met C-energy het allereerste partnerschap van dit type in de Benelux te realiseren. Door op deze manier samen te werken met C-energy kunnen we een robuust platform voor energie-innovatie creëren”, voegt Martijn van der Zande, CEO van GETEC Benelux, toe. “Onze gebundelde krachten zullen zorgen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details