Platform voor de bouw
Campus Ledeganck, Gent | Performante liften voor gerenoveerde toren
Omdat de liften relatief groot zijn in verhouding tot de afmetingen van de liftschacht, was het een hele opgave om de liftdeuren te installeren.

Campus Ledeganck, Gent | Performante liften voor gerenoveerde toren

Gezien het erg intensieve gebruik, gespreid over twaalf verdiepingen, moest de keuze van de liften voor Campus Ledeganck erg doordacht gebeuren. In het eisenpakket stond betrouwbaarheid met stip op nummer één. Het is dan ook geen toeval dat TEM Technilift verantwoordelijk was voor de levering en installatie van deze systemen.

De liften hebben twaalf stopplaatsen en halen een snelheid van 1,6 m/s.

Als onderdeel van ENGIE Solutions heeft TEM Technilift een erg sterke achterban. Toch is en blijft de merkonafhankelijkheid van dit bedrijf de allergrootste troef. “Zo kunnen we voor elk project en toepassing de beste oplossing selecteren”, vertelt directeur Jean-Paul Vanherck. “Het feit dat we tot een grote groep behoren, betekent trouwens niet dat onze voorkeur uitgaat naar grote installaties. Kleine projecten realiseren we met evenveel enthousiasme. Bovendien kunnen klanten niet alleen bij ons terecht voor nieuwe liften. Onze gekwalificeerde technici zijn vertrouwd met alle lifttypes, dus zijn we eveneens een ideale partner voor renovaties of modernisaties. Het spreekt voor zich dat we onze klanten maximaal willen ontzorgen via een a-tot-z-aanpak, desgewenst inclusief financiering, waardoor dringende werken niet moeten worden uitgesteld.”

Open besturingssysteem

In de toren van Campus Ledeganck installeerde TEM Technilift één goederenlift en een batterij van drie personenliften met twaalf stopplaatsen en een snelheid van 1,6 m/s. “Door types zonder machinekamer te plaatsen, was er geen nood aan ruimte voor de motor en besturing”, aldus Jean-Paul Vanherck. “Verder kozen we voor uitvoeringen met een open besturingssysteem. Op die manier is UGent niet van ons afhankelijk voor het onderhoud, depannages en herstellingen. Deze werken kunnen door elke liftenfirma worden uitgevoerd. Bovendien zorgt dit ervoor dat de wisselstukken vaak goedkoper zijn dan bij bekende grote merken. Omdat de liften relatief groot zijn in verhouding tot de afmetingen van de liftschacht, was het een hele opgave om de liftdeuren te installeren. Gelukkig zijn we voor geen kleintje vervaard: dankzij onze ervaring en een goede organisatie op de werf slaagden we glansrijk in deze missie.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details