Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Centraal wonen, omringd door groen

REX—Tempelhof-1
Het trendy hoofdkantoor van REX Projects bevindt zich in hartje Gent, op een boogscheut van het Gravensteen.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | REX Projects

24 maart 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

REX Projects is een jong bedrijf dat actief is in de ontwikkeling van zowel centraal gelegen woonzones als kmo-gebieden in Vlaanderen, van Blankenberge tot Hasselt. Het trendy hoofdkantoor bevindt zich in hartje Gent, op een boogscheut van het Gravensteen. Met het Greenfeeld-project speelt de onderneming optimaal in op de heraanleg van de N70.

Sébastien Wellens, managing director bij REX Projects: “Efficiëntie en een professionele manier van werken zijn onze kernwaarden. Hiervoor doen we een beroep op een sterk netwerk van ervaren architecten, aannemers en tal van andere bouwprofessionals. Samen geven we heel wat uitdagende projecten vorm. Een van die projecten is het nieuwbouwproject Greenfield in Oostakker bij Gent.”

Veilig voor alle weggebruikers

Het Agentschap Wegen en Verkeer en Stad Gent zijn recent begonnen met de heraanleg van de N70 tussen Gent Dampoort en Lochristi, wegens zeer gevaarlijke kruispunten. Samen willen ze de weg veiliger maken voor alle weggebruikers. Dat doen ze onder andere via de aanleg van bredere en veiligere fietspaden, overzichtelijke kruispunten, veiligere fietsoversteken en conflictvrije verkeersregelingen. 

Het unieke nieuwbouwproject Greenfield is omgeven door heel wat groen.

Sébastien Wellens: “Met project Greenfield spelen wij daar graag op in door het pad tussen de Groenstraat en de Antwerpsesteenweg opnieuw aan te leggen en openbaar te maken. Een grote meerwaarde voor de buurt. Bovendien voorzien wij ook de nodige fietsenstallingen voor bewoners, werknemers en bezoekers, met plaats voor meer dan zeventig (bak)fietsen.”

Bloeiend groen in winter en zomer

Greenfield omvat twintig appartementen tot 118 m² en een commerciële ruimte van 335 m². Het unieke nieuwbouwproject is bovendien omgeven door heel wat groen. Sébastien Wellens: “Aan de achterzijde van het perceel zal een mix van hoog- en laagstammige bomen aangeplant worden. Deze bloeien zowel in de zomer als de winter, wat enerzijds het groene karakter benadrukt en anderzijds een natuurlijke grens met de buren creëert. In de tuin wordt een polyvalente ruimte voorzien waar de gemeenschap van het project samen kan komen. Aan de voorkant van het gebouw zullen ook bomen en struiken geplant worden. Kortom: Greenfield staat voor centraal wonen, omringd door groen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details