Platform voor de bouw
Champagnekleurig buitenschrijnwerk voor Leuvens prestigeproject
Handwerk was uit den boze. Bijgevolg werd er een evenaar op radiobesturing ingezet, die was uitgerust met een glaszuiger.

Champagnekleurig buitenschrijnwerk voor Leuvens prestigeproject

Deze werden vakkundig geplaatst door Diliën Metaalwerken uit Houthalen, al was dit door de hoogte, de specifieke ligging en de bijzondere volumetrie van het gebouw geen alledaagse klus. 

1330 m² buitenschrijnwerk in de vorm van Reynaers Masterline 8-profielen, inclusief glazen borstweringen op de ramen: Diliën Metaalwerken droeg meer dan zijn steentje bij aan de realisatie van Sky One. Al had de installatie van de raampartijen wel wat voeten in de aarde, vertelt Business Unit Manager Aluminium Wim Vandyck. “Vooral omdat het over vrij grote en zware ruiten ging (tot 850 kilogram per stuk!). Bovendien moesten we ze hoofdzakelijk aan de zuidkant plaatsen, waar de site grenst aan de Vaartkom. In combinatie met de hoogte van het gebouw en de aanwezigheid van grote inpandige terrassen, waardoor we heel wat ramen ‘dieperliggend’ moesten plaatsen, vormde dat toch wel een uitdaging.”

Sky One is uitgerust met raamprofielen in champagnekleurig geanodiseerd aluminium.

Evenaar met glaszuiger

Handwerk was uit den boze, en dus zette Diliën Metaalwerken een evenaar op radiobesturing in. Deze was uitgerust met een glaszuiger, die bediend werd met behulp van een afstandsbediening. “Dit maakte het toch wat complexer dan gewoonlijk, maar dankzij onze goede voorbereiding en planning – we hebben telkens per drie verdiepingen gewerkt, in overleg met de andere betrokken aannemers –
is alles perfect verlopen”, zegt Wim Vandyck. “We gaan geen enkel moeilijk werk uit de weg. Projecten waar niet iedereen zomaar aan begint, zijn net onze corebusiness. Andere mooie referenties op het vlak van aluminium buitenschrijnwerk zijn Pure in Sint-Stevens-Woluwe (eveneens voor Dyls Construct), Camilo Torres in Leuven en IKEA in Hasselt. We spitsen ons overigens ook toe op
staalbouw. Zie onder meer DAF in Westerlo, het distributiecentrum van ToyChamp in Genk en de pylonen van Proximus in heel België.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details