Platform voor de bouw
Nieuws

CIB Vlaanderen biedt oplossing van digitaal ondertekenen aan voor volledige vastgoedsector

27 juli 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Ons land is in de ban van het coronavirus en uiteraard deelt ook de vastgoedsector in de klappen. Vastgoedkantoren moeten de deuren sluiten, maar dat betekent uiteraard niet dat er geen woningen meer kunnen verkocht of verhuurd worden. Als grootste beroepsorganisatie biedt CIB Vlaanderen alle vastgoedmakelaars de mogelijkheid om alle documenten inzake verkoop of verhuur te laten ondertekenen via een gedigitaliseerd platform. Kopers en verkopers kunnen dus gewoon van thuis uit een compromis ondertekenen.

De vastgoedsector bewandelt al een tijdje het pad van de digitalisering. Nu het coronavirus het openbare leven in ons land zo goed als platlegt, biedt de digitale wereld soelaas. Omdat de roep om een digitaal alternatief voor vastgoedmakelaars steeds luider klonk – in tijden waarbij rechtstreekse
contacten zo veel mogelijk moeten worden vermeden – heeft CIB Vlaanderen een snelle oplossing voor de volledige vastgoedsector op poten gezet.

“Als beroepsorganisatie is het onze verdomde plicht om er ook in moeilijke tijden te zijn voor onze vastgoedmakelaars. We moeten hen onder-steunen waar we kunnen. Daarom hebben we een platform ontwikkeld waarop eender welk document kan worden geüpload door een makelaar, waarna een koper, verkoper, huurder of verhuurder het document in kwestie op een heel eenvoudige manier digitaal kan ondertekenen. We hebben het platform voor digitaal handtekenen zowel voor onze leden als niet-leden uitgerold en er wordt massaal gebruik van gemaakt. Een belangrijk voordeel is dat we zo voorkomen dat bepaalde wettelijk verplichte termijnen overschreden zouden worden door een niet-tijdige ondertekening van contracten of overeenkomsten”, legt CIB-voorzitter Daniel Buschman uit.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details