01:16
27-06-2016

COLLINET SA en DESCHACHT NV zetten een nieuwe stap in hun samenwerking

De firma’s COLLINET SA en DESCHACHT NV beslissen een stap verder te zetten in hun samenwerking. In 2011, wanneer DESCHACHT de firma COLLINET overnam onder de vlag BUILDMAT, ging het om het creëren van een ruim werkkader dat de troeven van elke firma verenigde in een gemeenschappelijke ontwikkelingsstrategie. Op 5 jaar tijd leerden beide firma’s elkaar kennen en waarderen, zowel op het vlak van de producten als op dat van de teams en de bedrijfsculturen, die elkaar zeer goed aanvullen. Op basis van het tussen hen gegroeide vertrouwen zetten Jo Verfaellie, gedelegeerd bestuurder van DESCHACHT, en Raphaël Duvivier, directeur van COLLINET, nu trots en vastbesloten een stap verder. 

DESCHACHT vestigt zich op de site van Herstal om er zijn productengamma te commercialiseren en steunt op de verankeringspunten van COLLINET in Wallonië om zich in heel België te ontplooien. COLLINET breidt zijn aanbod uit en verhoogt zijn toegevoegde waarde met de producten die het bedrijf ontwerpt en fabriceert, gericht op de industrie. De firma’s worden dus allebei sterker en de klanten profiteren daarvan.

DESCHACHT COLLINETBeide logo’s staan trots naast elkaar op de site van Herstal

Aan Waalse en Euregionale kant beschikken de klanten voortaan over een vollediger aanbod. Bij de rioleringssystemen, de Hauraton-afvoergeulen en de producten voor watervoorbehandeling die door COLLINET worden gefabriceerd, komen nu dak-, gevel- en isolatiematerialen, alsook bouw- en verpakkingsfolies. De site van Herstal wordt een belangrijke “one-stop-shop”. Daarnaast is alles ook online beschikbaar via de tweetalige webshop van DESCHACHT. Dankzij het netwerk van 8 filialen is er voor elke Belgische werf steeds een DESCHACHT in de buurt.

DESCHACHT COLLINETSinds 1 juli werken beide firma’s hand in hand aan de strategische ontwikkeling van hun producten in België. 

“We beseffen heel goed de voordelen van e-commerce in onze sector. Maar ook het belang van de luisterbereidheid, deskundigheid en vriendelijkheid van onze medewerkers worden door onze klanten in heel het land op prijs gesteld. Daar staat de onderneming trouwens borg voor”, benadrukt Jo Verfaellie. “Dat is een bewijs van stevigheid”, voegt Raphaël Duvivier eraan toe. “Gelukkig kan ik al sinds 5 jaar op hetzelfde team rekenen. Door verder te gaan met DESCHACHT, versterken we onze teams. We verwelkomen nu twee nieuwe medewerkers. De ervaren collega’s leiden de nieuwe op en dankzij de nieuwkomers kunnen we ons verder blijven ontwikkelen.”

Lees meer over: Buildmat , Collinet , Deschacht , Herstal , Nieuws , overname

Bouwen aan Vlaanderen partners

sortimo alucaddy