Platform voor de bouw
Colorcoat® van Tata Steel vernieuwt zijn marktleidende garanties met producten van Britse makelij om installaties van zonnepanelen op te nemen

Colorcoat® van Tata Steel vernieuwt zijn marktleidende garanties met producten van Britse makelij om installaties van zonnepanelen op te nemen

Uitbreiding van garanties voor zonnepanelen ondersteunt Europese Green Deal doelstellingen

Het Colorcoat® team kondigt een belangrijke uitbreiding aan van de productgaranties van voorgelakt staal. Dat heeft als doel de installatie van ‘clip and fix’ framemodules voor zonnepanelen op andere producten in het portfolio mogelijk te maken. Deze uitbreiding is een belangrijk voordeel voor de bouwsector en betekent dat een groot deel van de Colorcoat® productportfolio, vooral producten bestemd voor dakconstructies, nu klaar is voor de plaatsing van zonnepanelen. Dat is gunstig voor de integratie van framemodules voor zonnepanelen in bouwprojecten. Deze proactieve stap ondersteunt de ambitieuze doelstellingen van de Europese Green Deal en versterkt Tata Steels inzet voor milieuduurzaamheid en de bredere groene transitie van de bouwsector.

De afgelopen jaren heeft de bouwsector hernieuwbare energie omarmd en is men zich meer bewust geworden van de toenemende rol die gebouwen spelen op het vlak van CO2-uitstoot. Op dit moment zijn gebouwen verantwoordelijk voor 39% van de wereldwijde energiegerelateerde koolstofemissies, waarvan 28% operationele emissies zijn voor het verwarmen, koelen en van energie voorzien van deze gebouwen. Stijgende energiekosten en een groeiende interesse in zonne-energie zijn belangrijke drijfveren voor deze verandering. Zonne-energie is nog altijd de snelst groeiende hernieuwbare energiebron. Voorgelakte staalproducten die de installatie van zonnepanelen ondersteunen, is daarom belangrijk om het behalen van de doelstellingen van de Europese Green Deal te vereenvoudigen.

Engagement voor duurzaamheid

De nieuwste ontwikkeling benadrukt het streven naar duurzaamheid van de hoofdzetel van Tata Steel op de Shotton-site in het Verenigd Koninkrijk, waar onder andere Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma® worden geproduceerd. De verbintenis werd vorig jaar gelanceerd en heeft als hoofdthema het aanbieden van producten en diensten om duurzaam bouwen mogelijk te maken. Deze uitbreiding van de garanties voor Colorcoat® producten erkent de behoefte aan duurzame technologie in bouwprojecten. 

Het ambitieuze programma van de Europese Green Deal ging in 2019 van start en streeft naar klimaatneutraliteit en een groene transitie in de EU tegen 2050. Het Repower EU-plan van de Europese Commissie, dat zonne-installaties verplicht maakt op nieuwe gebouwen vanaf 2027, motiveerde het team om het garantie-aanbod op andere Colorcoat® voorgelakte staalproducten te updaten om de principes in dit plan te ondersteunen. Samen met het bestaande aanbod van Colorcoat® merkproducten, is er nu een ruime keuze aan producten die klaar zijn voor de installatie van zonnepanelen, ofwel op het moment van de bouw van het gebouw, ofwel op elk moment tijdens de levensduur van het gebouw. 

Zonnepaneel addendum

Het addendum voor zonnepanelen is niet langer beperkt tot enkel Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma®. De productgaranties, die beschikbaar zijn wanneer ze geregistreerd worden via de systeemfabrikant of distributeur, maken het voortaan mogelijk om zonnepanelen te installeren op elk moment tijdens de garantieperiode, zodat het voorgelakt staal dat gebruikt wordt onder de zonnepanelen voor dezelfde duur van de garantie gedekt is. 

Het bijgewerkte garantiebeleid is een voordeel voor de bouwsector, aangezien een groot deel van Tata Steels Colorcoat® productportfolio, met name de producten die gebruikt worden voor daken, nu geschikt zijn voor zonnepanelen. De bijgewerkte garantie en het addendum voor zonnepanelen geven het vertrouwen dat het installeren van een reeks panelen geen nadelig effect zal hebben op de prestaties van het voorgelakte staal.

Ga voor meer informatie over deze beleidswijzigingen of om het Colorcoat® productaanbod verder te verkennen naar de website www.colorcoat-online.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details