Platform voor de bouw
Thema's

Comfortabel telewerken met kraakheldere akoestiek

team-4-office-fc-9-kopieren

27 augustus 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Thuiswerk in ideale omstandigheden

Tijdens de coronacrisis sloegen we massaal aan het telewerken. Inclusief telefonisch overleg en tal van videomeetings. Niet zelden bleek een gebrekkige akoestiek op de nieuwe werkplek een spelbreker te zijn. Met zijn oplossingen om nagalm te reduceren maakt Icoustic hier komaf mee. Zowel op kantoor als in het thuisbureau.

Het Fade-systeem maakte van deze ruimte onder het dak een ideaal kantoor.

 

Icoustic beschikt over verschillende specifieke oplossingen om de akoestiek van werk- en leefomgevingen te verbeteren. “Een belangrijk aandachtspunt voor de productiviteit en de efficiëntie”, benadrukt Theo De Moor. “Een luidruchtige omgeving veroorzaakt stress en maakt de werknemer sneller vermoeid. Met milieuvriendelijke, veilige en veelzijdige materialen creëren we voor elke omgeving een oplossing op maat.”

Met respect voor social distancing

De akoestische oplossingen van Icoustic worden geplaatst door eigen teams. De medewerkers kunnen perfect aan de slag met respect voor de geldende hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen. Theo De Moor: “Meestal bestaat een plaatsingsteam uit twee personen. In de bestelwagen is voldoende afstand mogelijk. Is er een derde man nodig, dan verplaatst het team zich met twee wagens. Ze nemen hun mondmaskers, handschoenen en ontsmettingsspray mee. Al onze plaatsers hebben bovendien hun eigen gereedschap. Er wordt dus geen materiaal doorgegeven.”

ThemoCon FC, een fijne cellulosespuitpleister, werd hier naadloos aangebracht in één laag.

 

Tijdens de precaire maanden stimuleerde Icoustic ook de eigen mede-werkers om te telewerken. Ongeveer de helft van het personeel werkte thuis. De andere helft hield permanentie op kantoor. “We hebben zelf grote, open kantoorruimtes. Het was dus geen probleem om ons te organiseren met respect voor de social distancing. Terwijl we voor onze klanten even bereikbaar bleven en de opvolging van projecten gewaarborgd was. We waren uiteraard wat afhankelijk van de andere activiteiten binnen de projectplanning, maar alles verliep vrij vlot. We staan helemaal klaar om (tele)werkplekken te helpen optimaliseren.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details