Platform voor de bouw
Complexe tribunes op maat
De stalen structuur is afgewerkt met Floor & More G40-calciumsulfaattegels.

Complexe tribunes op maat

De keuze viel op Lindner WELSY uit Heverlee. Niet verwonderlijk, want als dochter van de Duitse groep Lindner SE is deze onderneming dé expert bij uitstek in het leveren en plaatsen van tribunes en verhoogde vloeren. 

“In het domein van tribunes en verhoogde vloeren zijn we al decennialang de marktleider in België”, vertelt zaakvoerder Rudi Parthoens. “Daarnaast hebben we ook in het segment van verlaagde metalen plafonds en metalen klimaatplafonds een solide reputatie uitgebouwd. Ons succes danken we voornamelijk aan de eigen productie in Duitsland, waar ruim 90 % van de aangeboden oplossingen wordt vervaardigd. Deze fabrieken zijn verregaand geautomatiseerd, wat ons toelaat om erg complexe systemen op maat te maken. Dat is een troef waarmee we in De Bijloke het verschil konden maken.”

De tribune van Muziekcentrum De Bijloke vereiste piekfijn maatwerk vanwege de verschillende hellingen en hoogtes.

De Bijloke vereiste piekfijn maatwerk vanwege de verschillende hellingen en hoogtes. “Bovendien moest de tribune in kuipvorm worden uitgevoerd, met als resultaat dat alles in bogen moest worden afgesneden”, legt Rudi Parthoens uit. “Hoewel we van geen kleintje vervaard zijn, was het voor onze ingenieurs een aanzienlijke uitdaging om de plannen van de tekentafel naar de praktijk te vertalen. Dit was zonder twijfel de tribune met de hoogste moeilijkheidsgraad die we ooit hebben gerealiseerd.” 

De tribune beslaat een oppervlakte van 516 m² en telt dertien niveaus, die qua hoogte variëren van 675 tot 1.850 mm. De stalen structuur is afgewerkt met Floor & More G40-tegels. “Dit zijn calciumsulfaattegels die voor een hogere brandstabiliteit zorgen en die met materialen naar keuze kunnen worden bekleed”, legt Rudi Parthoens uit. “Het voordeel van dit systeem is ook dat de ruimte onder de tribune toegankelijk blijft door het inbouwen van verschillende toegangsluiken van 60×60 cm in de verhoogde vloer. Deze zijn in uitneembare tegels geplaatst en uitgerust met een aluminium kader. De volledige tribune biedt een brandstabiliteit van 30 minuten.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details