Platform voor de bouw
Nieuws

Confederatie Bouw geeft veiligheidstips bij Château Planckaert

Confederatie-Bouw-12

22 oktober 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Nu zondag begint op één het derde seizoen van Château Planckaert, een televisieprogramma waarbij de familie Planckaert een oud kasteel verbouwt in Frankrijk. Vorig seizoen wees de Confederatie Bouw Eddy en co op onveilig werfgedrag. Dit seizoen trokken we naar de Planckaerts zelf om hen een pak veiligheidstips te geven.

Château Planckaert was de voorbije twee seizoenen een regelrechte kijkcijferhit. De populaire familie Planckaert knapt er een vervallen kasteel in Frankrijk op. Hoewel het best entertainende televisie is, wees de Confederatie Bouw vorig seizoen op een aantal flagrante veiligheidsovertredingen op de werf. De Planckaerts gaven met andere woorden niet het goede voorbeeld, ook al zijn ze al jaren actief in de bouw- en verbouwsector.

Om niet aan de zijlijn te blijven staan, nam de Confederatie Bouw contact op met de VRT met de vraag om de familie Planckaert een cursus veiligheid op de werf te kunnen geven. En dat gebeurde ondertussen ook. Samen met een veiligheidsexpert van Constructiv, de dienstverlenende organisatie voor de bouwsector waarin zowel de werkgeversorganisaties als de vakbonden zitten, trok de Confederatie daarvoor naar het kasteel van de Planckaerts in Frankrijk om hen een resem veiligheidstips mee te geven. 

Op die manier willen we de veiligheidscultuur in de bouw verder versterken. We bouwen verder op onze campagne ‘Safety My Priority’, die we bijna drie jaar geleden lanceerden en die tot doel heeft te sensibiliseren en het aantal arbeidsongevallen in de bouw te halveren. Op de website www.safetymypriority.be kunnen aannemers het charter ondertekenen waardoor ze zich engageren om van veiligheid een topprioriteit te maken. Er zijn ook veel nuttige adviezen te vinden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details