Platform voor de bouw
Coraco | Schrijnwerkerij onderstreept persoonlijke aanpak met nieuwe toonzaal

Coraco | Schrijnwerkerij onderstreept persoonlijke aanpak met nieuwe toonzaal

Met een gloednieuwe toonzaal in Aarschot onderstreept schrijnwerkerij Coraco haar ambitie om nog meer in te zetten op een persoonlijke aanpak en maatwerk. Klanten kunnen er onder begeleiding van een interieurarchitecte in een aangenaam kader hun keuze(s) maken, of het nu gaat om deuren, een vloer of een totaalinrichting.

dca_coraco_els_29042019-2686-kopieren

Els Gebruers wordt de toonzaalverantwoordelijke.

 

De geschiedenis van Coraco gaat terug tot 1980. In dat jaar wordt in Aarschot Smets Deurenfabriek opgericht. Al snel komt er een plaatsingsdienst bij en verandert de naam in Coraco. Na een samensmelting met de schrijnwerkerij van bouwbedrijf DCA groeit de firma uit tot een referentie in de houtbouw. Er wordt een tweede vestiging geopend, in Olen, en het dienstenpakket wordt sterk uitgebreid: vandaag kunnen klanten niet langer alleen voor deuren bij Coraco terecht, maar biedt het bedrijf ook maatoplossingen voor alle soorten binnen- en buitenschrijnwerk. Een grote troef van Coraco zijn de talloze samenwerkingsmogelijkheden met verschillende DCA-afdelingen die, in combinatie met de expertise en vakkennis van de medewerkers, het bedrijf toelaten om snel in te spelen op de noden en behoeften van de markt. Vandaag telt het bedrijf zo’n twintig ateliermedewerkers en dertig plaatsers.

dca-coraco-afrikamuseum-4724-kopieren

Coraco stond onder meer in voor het schrijnwerk in het Afrikamuseum in Tervuren.

 

Aangenaam kader

“Al dan niet brandwerende deuren, parketten en laminaten, houten muur- en gevelbekleding, restauratie van oude ramen, houten trappen, meubels op maat, inbouwkasten en totaalrenovatie en interieurbouw: vandaag kunnen klanten voor zowat alles bij ons terecht”, vertelt bedrijfsleider Edwin De Preter. “Om nog beter te kunnen inspelen op hun wensen, openen wij kortelings in Aarschot een uitgebreide toonzaal van circa 1.000 m². Toonzaalverantwoordelijke Els Gebruers en interieurarchitecte Leen Giebens staan nu al te popelen om de eerste klanten te ontvangen. Leen zal de klanten in een aangenaam kader begeleiden bij het maken van hun keuzes, met hen meedenken, eventueel een moodboard met hen samenstellen, het maatwerk uitwerken en begroten en zal voor totaal-projecten ook een 2D-ontwerp en 3D-visualisatie realiseren, waarna klanten de kleuren en de materialisatie eventueel nog kunnen aanpassen. In stalenkasten zullen onze vaste partners voor natuursteen, metaalwerken, parketten en stofferingen hun producten tentoonstellen. Wij verzorgen in dergelijke totaalprojecten – denk aan een winkel, kantoor of wooninterieur – trouwens ook de bouwkundige aanpassingen.”

dca-coraco-station-leuven-4683-kopieren

Coraco voorzag het treinstation van Leuven van schrijnwerk.

 

Duurzaam en innovatief

De toonzaal zal regelmatig een update krijgen. “Vanuit de passie voor onze ambacht en de grote drang tot innovatie”, zegt De Preter. “Bovendien vinden we het ook belangrijk om al het schrijnwerk te produceren en te plaatsen met duurzame materialen, in elke stijl en binnen de kortst mogelijke termijn.”

dca-portret-2018-6255-kopieren

Bedrijfsleider Edwin De Preter: “De nieuwe toonzaal zal circa 1.000 m² groot zijn.”

 

Ook wanneer de knopen doorgehakt en de bestellingen geplaatst zijn, blijft Coraco inzetten op klanttevredenheid. “Wanneer het om totaalprojecten gaat, kijkt projectleider Geert Delen er nauwgezet op toe dat alles goed en vlot verloopt. Hij is altijd beschikbaar voor vragen. Maar ook daarna stopt het niet. Onze accountmanager Koen Driessen staat klaar om alle vragen te beantwoorden. Want hoewel wij vandaag een schrijnwerkerij van een aanzienlijke omvang zijn, zullen we die persoonlijke aanpak blijven hanteren. Wij werken elk project van a tot z af, mét oog voor kwaliteit”, besluit hij.

koen-driessen-kopieren

Accountmanager Koen Driessen staat klaar om alle vragen te beantwoorden.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details