Platform voor de bouw
Creatief met akoestiek

Creatief met akoestiek

Tegenwoordig zijn open offices eerder regel dan uitzondering. Dergelijke werkplekken zouden de samenwerking, creativiteit en transparantie bevorderen. Helaas blijkt dat in de praktijk vaak tegen te vallen, voornamelijk om akoestische redenen. Wie met Icoustic in zee gaat, kan echter op beide oren slapen. Deze acoustic design contractor zorgt immers voor een uitgekiende geluidsdemping in de vorm van akoestische spuitpleisters. Een oplossing die gebouwen zowel een functionele als esthetische meerwaarde geven!

Akoestiek

Wanneer alle medewerkers zich in één en dezelfde ruimte bevinden, zal hun concentratie en werklust vallen of staan met de akoestiek.

Wanneer alle medewerkers zich in één en dezelfde ruimte bevinden, zal hun concentratie en werklust vallen of staan met de akoestiek. “Het is geen gemakkelijk gegeven”, vertelt Theo De Moor, zaakvoerder van Icoustic. “Telefoneren, skypen, vergaderen en overleg plegen: het hoort er allemaal bij. Toch moeten mensen zich op hun eigen werk kunnen focussen. Als er bij de bouw en inrichting van de open offices geen rekening is gehouden met nagalm, is dat om problemen vragen.”

Esthetisch, akoestisch en brandvertragend

Akoestiek

Bij de spuitpleisters van Icoustic gaan een optimale akoestiek en een aantrekkelijk uitzicht hand in hand.

 

Hét handelsmerk van Icoustic is een totaalpakket van advies, begeleiding en aanneming op het vlak van akoestiek en professionele geluidsabsorptie. “Een goed startpunt is het volledige plafond uitrusten met kwalitatieve geluidsabsorberende systemen, iets wat vroeger weleens achterwege werd gelaten vanwege esthetische redenen”, vertelt Theo De Moor. “Gelukkig zijn er vandaag al verschillende oplossingen op de markt die voor een mooi resultaat zorgen. Meer nog: wij hebben zelf een systeem ontwikkeld waarbij optimale akoestiek en een aantrekkelijk uitzicht hand in hand gaan: de akoestische spuitpleisters die eenvoudig en naadloos op de plafonds kunnen worden gespoten. Het gaat om emulsies van cellulosevezels en lijm die ook nog eens brandvertragend zijn en condensatie helpen te voorkomen. Het mooie is bovendien dat ze op alle soorten ondergronden kunnen worden aangebracht. Van ultrastrak en glad tot een meer industriële ‘look’, en dat in diverse kleuren: alles is mogelijk. Wij zorgen met eigen vakmensen voor de uitvoering.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details