Platform voor de bouw
Creatief met ledverlichting
In de kantoren en gemeenschappelijke ruimtes is met railsystemen gewerkt om voldoende flexibiliteit te bieden.

Creatief met ledverlichting

De uitvalsbasis van verlichtingsfabrikant Exterus ligt op een boogscheut van het nieuwe kantoor van Hannibal in Roeselare. De uitdaging om de verlichting te leveren voor het reclamebureau gingen ze dan ook graag aan. 

Exterus is een fabrikant van verlichtingsarmaturen en -oplossingen, met focus op ledverlichting. In de productie kiest het steevast voor vernieuwende materialen van de hoogste kwaliteit. Het bedrijf is thuis in een waaier van markten en projecten. “Residentieel, horeca, retail …: iedereen heeft andere noden en wensen. Voor een restaurant gaan we helemaal anders te werk dan voor een kledingwinkel of een kantoor. In die variatie ligt onze specialisatie”, zegt zaakvoerder Juri Vannieuwenborgh.

Exterus kiest steevast voor vernieuwende materialen van de hoogste kwaliteit.

Doordacht lichtplan

Het bijzondere concept van het kantoor van Hannibal vroeg om minstens even doordachte verlichtingssystemen. “In de kantoren en gemeenschappelijke ruimtes werkten we met railsystemen om voldoende flexibiliteit te bieden. De spots kunnen geplaatst worden waar je maar wil en indien nodig kunnen er nog extra exemplaren toegevoegd worden. Voor boven de ronde bar hebben we speciaal een ronde rail laten maken, die perfect de curve van het meubel volgt. Die driefasenrail is in totaal 4,3 meter lang. De pendels boven de bar maken deze ruimte helemaal af.”

In het nieuwe gebouw is ook een foto- en videostudio voorzien. “Daar hebben we dimbare verlichting geplaatst. Een belangrijk aandachtspunt was dat het dimmen geen geflikker zou veroorzaken op beeld. We garanderen in deze ruimte heel stabiel licht, ook wanneer het gedimd is”, legt Juri Vannieuwenborgh uit. “We zijn erg trots dat we dit project voor onze rekening mochten nemen. We zijn gevestigd in hetzelfde industriepark als Hannibal en appreciëren het ten zeerste dat dit reclamebureau lokale kwaliteit naar waarde schat. We hebben een heel mooi lichtplan gecreëerd met een persoonlijke touch op maat van dit creatieve gebouw.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details