Platform voor de bouw
Signalisatie

Creativiteit op iedere schaal

_DSC2035
“We beperken ons niet alleen tot conceptontwikkeling, maar kunnen ook de volledige uitvoering verzorgen, inclusief budgetbeheersing, wayfindingstudies en alle andere bijbehorende aspecten”, benadrukt Maarten Vrijsen.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | Sign & Display

13 mei 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Totems, zuilen, doos- en freesletters, lichtbakken, neon- en ledlijnen, spandoeken en vlaggen, raamfolies, gevelpanelen, wegwijzers, veiligheidssignalisatie, schilderwerken …: je kan het zo gek niet bedenken of Sign & Display kan het op maat realiseren. Door niet enkel het ontwerp, maar ook de productie en plaatsing op zich te nemen, profileert deze gespecialiseerde onderneming zich als een onestopshop voor alle soorten signalisatie en wayfinding. “Aangezien we een specifieke designaanpak hanteren en volledig digitaal werken, kunnen we op iedere schaal een optimale oplossing uitwerken”, klinkt het.

Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller is Sign & Display een begrip in de Belgische bouwsector. Nadat het bedrijf lang deel uitmaakte van de Vanerum Group, ging het in mei 2016 op eigen kracht verder. In juni 2017 nam het bovendien het gereputeerde Citylight over. “Sindsdien vormen we één onderneming met twee vestigingen – respectievelijk in Diest en Ekeren – en een veertigtal medewerkers. We focussen zowel op wayfinding en binnensignalisatie als buitenelementen en lichtreclame”, legt Maarten Vrijsen uit. 

Sign & Display heeft zes ontwerpers in dienst die alle projecten op maat vormgeven op basis van de wensen en eisen van de klanten.

Polyvalente onestopshop 

Dat de aanpak van Sign & Display gesmaakt wordt, blijkt uit het feit dat het aandeel terugkerende klanten meer dan 75 % van de omzet uitmaakt. Ook de referentielijst oogt indrukwekkend: signalisatie in een veertigtal ziekenhuizen in België (waaronder AZ Sint-Maarten), wayfindingstudies voor de NMBS in vijfhonderd Belgische stations, (re)branding voor Deutsche Bank, KBC, Telenet, Carrefour, KU Leuven … Aan adelbrieven en visitekaartjes is dus geen gebrek, maar wat maakt de oplossingen van Sign & Display zo gegeerd? “Als Belgisch marktleider inzake wayfinding, veiligheidssignalisatie en lichtreclame maken we onder meer het verschil met onze specifieke designaanpak”, zegt Maarten Vrijsen. “We hebben zes ontwerpers in dienst die alle projecten op maat vormgeven op basis van de wensen en eisen van onze klanten – zowel signalisatie en wayfinding voor een specifieke locatie als huisstijlen voor ondernemingen of organisaties, die kunnen worden geïmplementeerd in verschillende vestigingen. Onze ontwerpers toetsen hun ideeën telkens af bij onze collega’s van de productieafdeling, zodat ze zeker uitvoerbaar en economisch haalbaar zijn. We beperken ons dus niet alleen tot conceptontwikkeling, maar kunnen desgewenst ook de volledige uitvoering verzorgen, inclusief budgetbeheersing, wayfindingstudies en alle andere bijbehorende aspecten. We zijn met andere woorden een polyvalente onestopshop! Vooral in Design & Build-projecten voelen onze creatieve medewerkers zich helemaal in hun sas.” 

“Aangezien we volledig digitaal werken, kunnen we ook op grote schaal maatwerk leveren”, zegt Maarten Vrijsen. (Beeld: Jan Nuyts)

Alles digitaal

Een andere belangrijke troef van Sign & Display is dat het volledig digitaal werkt. “Daardoor kunnen we ook op grote schaal maatwerk leveren”, benadrukt Maarten Vrijsen. “Zo zijn we helemaal mee met het BIM-verhaal. We tekenen alles uit in Revit en zullen in de toekomst ook een eigen bibliotheek met BIM-objecten voorzien op onze website. Via augmented reality kunnen we bouwheren bovendien tonen hoe hun signalisatie er concreet zal uitzien in een bepaalde ruimte of omgeving. Tijdens de uitvoeringsfase documenteren we alles in de Fieldwire-bouwmanagementsoftware en zodra alle elementen geplaatst zijn, worden ze ook nog eens gefotografeerd en opgenomen in een as-builtdossier, wat zeker in grotere en complexere projecten uitstekend van pas komt. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe gevangenis van Haren, die voor ons uit liefst 12.000 artikels bestaat. In dergelijke gebouwen is een helder overzicht geen overbodige luxe, zeker met het oog op onderhoud en exploitatie. Elke deur is er ook uitgerust met een eigen QR-code in functie van het assetmanagement. Soms filmen we op bestaande sites zelfs alle
circulatieruimtes met een GoPro-camera om de wayfinding verder op punt te kunnen stellen. We laten met andere woorden niets aan het toeval over! Dat is ongetwijfeld het geheim achter ons succes …”     

De referentielijst van Sign & Display oogt indrukwekkend. Aan adelbrieven en visitekaartjes is dus geen gebrek.
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details