Platform voor de bouw
D-ZAJN staat in voor kleurrijk ontwerp van Roeselaarse coworkruimte
De houten wand bestaat uit 286 verticale latten.

D-ZAJN staat in voor kleurrijk ontwerp van Roeselaarse coworkruimte

De kantoormarkt is de voorbije jaren erg veranderd. Grotere kantoren raken moeilijker verhuurd en starters zijn steeds meer op zoek naar afgewerkte kantoorunits. R.Connect, een project van Heem Invest, komt sinds maart 2024 aan deze nood tegemoet. Met gezellige gemeenschappelijke ruimtes, visueel verrassende vergaderzalen en kantoren voor eenmanszaken en kleine teams, is het de place to be voor ondernemend Roeselare. D-ZAJN stond in voor de opvallende inrichting met organische vormen en inspirerende kleuren.

“Er is een stijgende vraag naar kantoren voor korte termijn en kleinere kantoorruimtes”, steekt An-Sofie Bonte, marketingcoördinator bij Heeminvest, van wal. “Het is voor een starter duur om meteen een volledig kantoor, dat ze casco huren, zelf in te richten. Daarom heeft Heeminvest beslist om deze verdieping van 300 vierkante meter in te richten als een coworkruimte. Al dekt die naam de lading niet. Bij een coworking denk je aan een grote tafel waar iedereen bij elkaar aanschuift, via flexdesks en dagverhuur. R.Connect biedt bemeubelde private kantoren aan met een sfeervolle gemeenschappelijke ruimte. Zo heb je als team toegang tot de volledig ingerichte keuken, stijlvolle vergaderzalen, douche en gemeenschappelijke ruimtes.”

De gemeenschappelijke ruimtes zijn huiselijk en toch professioneel.

Toffe vibe

De opdracht om van de verdieping – onderverdeeld in drie units – een aantrekkelijke plaats te maken waar iedereen wil zijn, gaf Heeminvest aan Julie Dereu en haar ontwerpbureau D-ZAJN. “Julie heeft een ‘bold’ stijl die ons aansprak. Ze maakte van de vergaderruimtes leuke plekken met sprekende details, die tegelijk professioneel en stijlvol zijn.” 

“Ik kreeg van Heeminvest de vraag om een toffe workspace te maken met huiselijke, speelse accenten”, bevestigt Julie Dereu. “Een plek met een geestige vibe, geen saai kantoor. Daarvoor hebben we
vooral met kleur gewerkt. 

Zo heeft elke vergaderzaal een neutrale en een gekleurde helft. Een lijn die we doortrekken over tafels, tapijten en stoelen. Dat visuele is erg belangrijk. Ik geloof dat het de impact van platformen als Instagram is, waar we graag onze werkplek delen. Interieur is deel van een marketingverhaal en zet zichzelf op die manier in de markt.”

Kleine teams kunnen terecht in de private bemeubelde kantoren.

Huiselijk en organisch

D-ZAJN had al eerder kantoorruimtes aangepakt, maar dit was hun eerste coworkingspace. Voor ze aan het ontwerp begon, zakte Julie af naar Brussel en Antwerpen waar het concept meer leeft, vooral onder kleine startups. Julie Dereu: “Wat me vooral opviel was de playzone. Er is veel aandacht voor gemeenschappelijke zones om koffie te drinken en samen een babbeltje te slaan. Het huiselijke speelt steeds meer een rol, zowel in coworkings als gewone kantoren. Werkgevers willen dat hun medewerkers graag op kantoor zijn en er wat blijven plakken. Ludieke accenten en ruimte voor ontspanning zijn daarbij belangrijk. Dat heb ik in R.Connect doorgetrokken.” De grootste uitdaging was om van de open ruimte iets gezelligs te maken. Daarvoor rekende Julie op een wand van maar liefst 286 verticale latten, die door de gemeenschappelijke ruimte golft. Het licht kan erdoor vallen en het warme hout creëert een huiselijke sfeer. Zo is de verdieping opgesplitst in kleinere zones met tafeltjes en zitbanken. Ook de keuken heeft een organische vorm. De houten vloer, de muren en het tapijt in het kenmerkende blauw van R.Connect maken het plaatje compleet.    

Vergaderzalen zijn speels in twee kleuren verdeeld.

B&G Sleutel – Toegangscontrole en sleuteloplossingen

Een gebouw met heel wat verschillende huurders – op korte en lange termijn – heeft een degelijke sleuteloplossing nodig. Die vond R.Connect bij B&G Sleutel uit Koksijde en Oostende. Dit bedrijf voert met zijn team van twaalf zowel kleine herstellingen als grote projecten uit. “We doen alles wat deuroplossingen betreft”, licht gedelegeerd bestuurder Quentin Blondé toe. “Mechanische beveiliging, toegangscontrole en kluizen. Van onderhoudswerken van appartementsgebouwen tot het beveiligen van privéwoningen of de toegangscontrole van kmo’s, hotels en vakantiewoningen: we zijn in heel West-Vlaanderen actief.”

In Roeselare stond B&G in voor het automatiseren en faciliteren van de toegang tot R.Connect. De combinatie van vaste huurders en gelegenheidsgebruikers van de vergaderzalen, vroeg om een oplossing op maat. “De kantoren hebben elk een badgelezer op de deur, die geopend wordt met een badge of app. De vergaderzalen in het pand worden op uur- en dagbasis verhuurd, zowel aan de kantoorresidenten als aan externen. Hiervoor was een oplossing nodig met tijdelijke pincodes. Zo kunnen gebruikers met een unieke code het pand betreden en op gereserveerde tijdstippen de lokalen openen.” Om dit mogelijk te maken, installeerde B&G Salto KS-sloten. Deze cloudbased toepassing is compatibel met de zapfloor-software waar R.Connect mee werkt. Salto KS laat de beheerder toe om het systeem in realtime te monitoren, deuren te openen, gebruikers toe te voegen of te blokkeren.

De technici van B&G monteerden de badgelezers en Salto KS-sloten op een twintigtal deuren, zodat kantoorgebruikers van de hoofdingang tot de ruimte waar ze werken alle deuren moeiteloos openen om aan hun werkdag te beginnen – en ook de uitbaters van R.Connect op beide oren kunnen slapen.

TECHNISCHE FICHE

Bouwheer Heem Invest (Roeselare)
Interieurarchitect D-ZAJN (Oostende)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details