Platform voor de bouw
De belangrijke toegevoegde waarde van glas
Het AGC Technovation Centre in Gosselies.

De belangrijke toegevoegde waarde van glas

AGC Glass Europe kan bogen op een lange glastraditie, die in België teruggaat tot in 1914. Emile Fourcault vond toen het trekglasproces (proces voor vensterglas) uit, de eerste methode ooit om glas op mechanische wijze te maken. Deze uitvinding was een revolutie in de glasindustrie omdat het glas tot op dat moment werd geblazen. De glasindustrie floreerde in België, dat in 1945 zelfs de grootste glasproducent ter wereld was. In 1961 ontstond Glaverbel – nu AGC Glass Europe – dat verder pionierswerk verrichtte en zijn actieradius geleidelijk uitbreidde naar Centraal-Europa en Rusland.

Vandaag is AGC Glass een wereldleider in vlakglas. AGC Glass Europe, de Europese tak, produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw en de auto-industrie, maar ook voor de zonne-energie- en hightechsector. Het bedrijf heeft meer dan honderd productie-units in Europa en stelt zo’n 15.200 mensen tewerk. 

Complexe materie

Manu Lievens, Commercial Manager Processed Glass Belgium: “Eigenlijk waren beglazingen in het verleden niet altijd een belangrijk thema. Eerder een vulelement met dubbel glas. Niets meer. Dat is nu wel even anders. Glas biedt namelijk een belangrijke toegevoegde waarde aan de algemene eigenschappen van een gebouw. Meestal in functie van de omgeving. Denk hierbij aan warmte-isolatie, zonwering, veiligheid, akoestiek … Dit is vrij complexe materie, ook prijstechnisch. Onze ervaring zorgt ervoor dat we zelfs voor het meest uitgebreide eisenpakket een adequate oplossing kunnen aanbieden.”

Fascination Center Mercedes-Benz in Brussel.

Gloednieuwe lijn 

Om bij te dragen tot een duurzame wereld verbindt AGC Glass Europe zich er ook toe om producten te ontwikkelen die duurzame ontwikkeling bevorderen. Bovendien wordt de milieu-impact van de productieprocessen verminderd. Vandaag gaat AGC nóg een stap verder in zijn duurzame aanpak door een nieuw glasassortiment met een aanzienlijk kleinere koolstofvoetafdruk te introduceren. Manu Lievens: “Binnenkort brengen we glas op de markt dat de ‘carbon footprint’ van een gebouw zal verlagen, terwijl het de energie-efficiëntie gevoelig verhoogt. Na de officiële aankondiging op Glasstec 2022 zijn we begonnen met de productie van onze gloednieuwe lijn ‘Low Carbon Clearlite’. Niemand zal het verschil zien met gewoon glas, behalve het milieu zelf. De ecologische voetafdruk van het nieuwe glas werd verlaagd met zomaar eventjes 40 %, wat resulteert in minder dan 7 kg CO2/m² (helder glas van 4 mm). Met deze lijn zijn we vast van plan de glasmarkt te veroveren én onze bijdrage te leveren aan het milieu!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details