Platform voor de bouw
De dakpan die zonnepanelen overbodig maakt
De Solar-dakpan is zwart en combineerbaar met de R.16-dakpannen en FX.12-dakpanelen van Prefa.

De dakpan die zonnepanelen overbodig maakt

Prefa, fabrikant van aluminium dak- en gevelsystemen, brengt in 2024 zijn Solar-dakpan naar de Belgische markt. De dakpan is de ideale oplossing voor wie aan zonnepanelen denkt, maar ze niet legt om de egale look van het dak te vrijwaren. “De Soldar-dakpan is voorzien van geavanceerde zonneceltechnologie die zonlicht omzet in bruikbare elektriciteit en biedt zo een alternatief voor zonnepanelen op het dak”, vertelt Tom Vanhandenhove van Prefa.

Zonnepanelen plaatsen is voor veel woningeigenaren de bluts met de buil nemen: genieten van de financiële voordelen van zonne-energie, betekent ook afscheid nemen van de uniforme look van hun dak. Met de Solar-dakpan van Prefa is de zonnepanelen in de tuin plaatsen niet langer het enige alternatief voor dat esthetische probleem. “Met onze Solar-dakpan, die we vanaf 2024 beschikbaar maken in België, Nederland en Luxemburg, kunnen particulieren de kracht van de zon op een ongekende manier benutten”, vertelt Tom Vandenhove, Country Manager voor de Benelux bij Prefa. “De aluminium dakpan is immers uitgerust met geavanceerde zonneceltechnologie die zonlicht omzet in bruikbare elektriciteit. De dakpan is zo de ideale oplossing voor wie aan zonnepanelen denkt, maar ervoor terugdeinst om de egale look van zijn dak te vrijwaren.”

Twee maten

De Solar-dakpan is zwart en afgewerkt met Prefa’s P.10-coating, die de dakpan een mat uiterlijk geeft en ze UV- en weersbestendig en kleurvast maakt. Tom Vanhandenhove: “Ze is beschikbaar in twee maten en, voor wie niet zijn hele dak wens af te werken met de Solar-dakpan, combineerbaar met onze R.16-dakpannen en FX.12-dakpanelen in alle kleuren die de P.10-kleurafwerking hebben: antraciet, bruin, hazelnootbruin, baksteenrood, oxiderood, mosgroen, lichtgrijs, donkergrijs, steengrijs en zwart. Uiteraard geeft de combinatie met die laatste kleur het meest uniforme resultaat, maar de andere combinaties zorgen dan weer voor een speelsere look van het dak.”

De Soldar-dakpan is voorzien van geavanceerde zonneceltechnologie die zonlicht omzet in bruikbare elektriciteit.

Bewezen duurzaamheid

De Solar-dakpan, die overigens niet combineerbaar is met dakpannen van andere fabrikanten, is niet alleen duurzaam omdat ze groene energie helpt opwekken. “Ze is ook duurzaam in de letterlijke betekenis van het woord. Door de P.10-coating, maar ook omdat aluminium gewoon een heel hoogwaardig materiaal is dat bovendien bestand is tegen corrosie en de vasthechting van vuil”, aldus Tom Vanhandenhove. “En dat is geen verkooppraatje. De roots van ons bedrijf liggen in Oostenrijk. Daar bewijzen onze aluminium dak- en gevelsystemen in het soms gure weer in de bergen al jarenlang hun stormvastheid en stevigheid, net als in de omringende Alpenlanden en in Duitsland. Geen enkel ander bouwmateriaal houdt even lang stand. Aluminium is daarnaast ook bijzonder licht, gemiddeld 2,5 kilo per vierkante meter, wat het werk van de plaatsers danig verlicht.”

Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Ook de flexibiliteit in termen van installatie noemt de Country Manager een troef van de Solar-dakpan. “Onze deskundige installateurs kunnen de dakpan naadloos integreren in verschillende dakstijlen en -configuraties. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om nieuwbouw of renovatie, want onze daksystemen kunnen ook op oude dakconstructies worden geplaatst, vaak zonder bijkomend te moeten verstevigen”, besluit hij.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details