Platform voor de bouw
De juiste draagstructuur voor elk gevelontwerp
De ZeLa Click-profielsteunen komen perfect tegemoet aan de steeds strenger wordende eisen inzake energie-efficiëntie en brandveiligheid.

De juiste draagstructuur voor elk gevelontwerp

Daar brengt LeonardoFix verandering in. De firma levert hoogwaardige bevestigingsmaterialen en biedt technische ondersteuning bij de ontwikkeling van een draagstructuur op maat, vanaf de ontwerpfase tot op de werf. Bovendien start LeonardoFix volgend jaar met opleidingen.

LeonardoFix is opgericht in 2012 en legde zich in de beginjaren voornamelijk toe op distributie via de handel van accessoires voor de gevelbouw, met name gekleurde schroeven, afwerkingsprofielen, isolatiepluggen en spouwverankeringen. “We merkten al zeer snel dat er een grote behoefte was aan kennis en ondersteuning bij het ontwerpen van draagstructuren”, vertelt zaakvoerder Bart Lips. “Om daarop een antwoord te bieden, zijn we een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde Duitse bedrijf Fischer-BWM. Om echt kort op de bal te kunnen spelen, hebben we onze eigen studiedienst uitgebouwd. Onze gespecialiseerde ingenieurs maken de nodige statische berekeningen, ontwerptekeningen, montageplannen, principedetails … De innovatieve systemen van Fischer-BWM zorgen er bovendien voor dat we uiterst duurzame draag-structuren kunnen ontwerpen die perfect tegemoetkomen aan de steeds strenger wordende eisen inzake energie-efficiëntie en brandveiligheid. Onze ZeLa Click- en ATK 601-profielsteunen zijn daar een zeer mooi voorbeeld van.”

Het ATK 601-systeem laat toe om een aluminium draagstructuur te bouwen na de plaatsing van een doorlopend isolatieschild.

Partnerschap met producenten

LeonardoFix werkt nauw samen met de voornaamste fabrikanten van gevelbekledingsmaterialen. Het bedrijf kan voor nagenoeg elk type gevelontwerp advies en ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van de meest efficiënte draagstructuur. “Producenten krijgen heel vaak vragen over hoe hun gevelbekledingsmaterialen correct aan de muur moeten worden bevestigd, terwijl draagstructuren niet hun corebusiness zijn. Deze bedrijven doen dan ook vaak een beroep op ons om een oplossing uit te werken, in samenspraak met de architect en de gevelbouwer”, legt Bart Lips uit.

Palmares

LeonardoFix kan intussen teren op een rijk palmares van zowel bescheiden renovaties als grootschalige projecten met gevels tot ruim 10.000 m2. Zo ontwikkelde het bedrijf de draagstructuren voor onder meer Brinkoffice in Knokke-Heist, het Leietheater in Deinze, de Ekla-woontoren in het Brusselse Molenbeek en het nieuwe schoolgebouw Sint-Paulus in Mol. Ook de houten gevelbekleding van Sportoase Schiervelde in Roeselare wordt gedragen door een systeem van LeonardoFix.

Blinde mechanische bevestiging van gevelpanelen wordt steeds vaker een vereiste. Ook hiervoor zijn diverse systemen beschikbaar.

Gestage groei

De ambitie van LeonardoFix blijkt uit de verhuis naar een gloednieuw gebouw met meer kantoor- en opslagruimte begin volgend jaar. Het bedrijf zal er ook zelf opleidingen aanbieden. “Gevelbouwers die niet vertrouwd zijn met een bepaald systeem zullen bij ons een opleiding kunnen volgen alvorens ze op de werf aan de slag gaan”, vertelt Bart Lips. “Onze nieuwe locatie is gericht op groei. De vraag naar onze expertise is zo groot dat we de capaciteit van onze studiedienst tegen 2023 hopen te verdubbelen. Bijgevolg zijn we continu op zoek naar ingenieurs om ons team te versterken. Daarbij waken we erover dat de groei niet ten koste gaat van onze snelheid en flexibiliteit. Want daarin schuilt net onze kracht.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details