01:22
13-01-2018

De opmars van huisliften

Huisliften in een gezinswoning, de laatste jaren is er steeds meer vraag naar. Ouderen en mensen met een beperking winnen zo aan bewegingsvrijheid. Maar wat maakt huisliften zo aantrekkelijk voor architecten?

“Een DomusLift is multi-inzetbaar, dat is zijn grootste troef”, stelt Françis Verrone, zaakvoerder van Verolift. “Ons liftengamma gaat van uiterst compact – met kooidimensies vanaf 48 op 55 cm – tot zeer ruim en alles tussenin. Ook de verschillende instapmogelijkheden zijn een troef: zelfde zijde, doorlopend of overhoeks. Een DomusLift past zich aan elke omgeving aan. Zo plaatsten we er onlangs één in een bestaande traphal. Maar het kan ook via een berging of door een extra schacht aan de buitenkant van de woning.”

Wow-effect
Als architect krijg je carte blanche qua design. “De perfecte belichting, een specifieke kleur of materiaal …
Alles draagt bij tot de juiste beleving”, weet Françis Verrone. “Samen met de bouwheer creëren we het gewenste wow-effect, tot in de kleinste details.” Ook volledig bedrukte liftwanden behoren tot het aanbod van Verolift. Ideaal voor wie op zoek is naar een eyecatcher van formaat…

Comfortabel en energiezuinig
In het elektrische segment is de DomusLift Gearless een echte voltreffer. Geruisloos en enorm zuinig, geen wonder dat deze lift met elektrische motor zo populair is. Bovendien is de rit opvallend zacht en is er sprake van een perfecte nivellering.

Technische ondersteuning
Tijdens het samenstellen van een huislift rijzen er heel wat vragen. Bij Verolift kan je rekenen op de nodige kennis van zaken. Françis Verrone: “Samen met de architect en de bouwheer zoeken we naar de beste liftoplossing die aan alle technische en esthetische vereisten voldoet. Ons ervaren team staat klaar om architecten of bouwheren bij te staan in de keuze van het type aandrijving, draai-of schuifdeuren, kooiafmetingen, afwerkingen en accessoires. Zo ontstaat de huislift die ze voor ogen hebben.”

Kwaliteit en vooruitstrevende service
“Kwaliteit komt bij ons altijd op de eerste plaats, en dat geldt ook voor onze dienstverlening”, aldus Françis Verrone. “Met het Eagle-systeem breiden we onze topservice verder uit. Dankzij deze innovatie is het mogelijk om eventuele onregelmatigheden vanop afstand te herkennen en op te lossen. Bovendien is de lift te bedienen via een smartphone of tablet.”

Meer dan enkel huisliften
Het productgamma van Verolift beperkt zich niet enkel tot huisliften. Het plaatst ook traditionele personenliften, liften met beperkte put en schachtkop in bestaande gebouwen, autoliften, liften voor de zorgsector en platformliften. Daarnaast legt het zich toe op liftmodernisaties en onderhoud.

Tekst | Verolift      Beeld | Björn Vancayseele

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan Vlaanderen partners