Platform voor de bouw
De perfecte buitenruimte in jouw tuin creëren

De perfecte buitenruimte in jouw tuin creëren

Bent je op zoek naar een manier om de achtertuin of tuin uitnodigender te maken? Het creëren van buitenruimtes is de perfecte manier om het landschap op te knappen en extra charme te geven. Er zijn zoveel verschillende manieren om buitenruimtes te creëren, van eenvoudige tuinarchitectuur ideeën tot grote projecten zoals het toevoegen van een veranda, vlonders, vuurplaats of zelfs een vijver. Hier lees je hoe je prachtige buitenruimtes in de tuin kunt creëren.

De tuinruimte indelen

De eerste stap bij het creëren van een buitenruimte is het plannen ervan. Bedenk wat voor soort ruimte je wil en hoe groot die moet zijn. Als je een grote tuin hebt, kun je overwegen deze op te delen in secties voor verschillende activiteiten – je kunt een gedeelte hebben om gasten te ontvangen, een ander om alleen te ontspannen en een ander om spelletjes te spelen met het gezin. Als je hebt besloten wat voor soort ruimte je wilt, maak dan een schets met afmetingen, zodat je precies weet waar alles moet komen. Dit zal ervoor zorgen dat het project soepel verloopt en dat alle elementen mooi bij elkaar passen wanneer het klaar is.

Elementen toevoegen 

Nu je een plan hebt voor wat voor soort buitenruimte je wilt, kun je gaan nadenken over welke elementen het geheel zullen samenbrengen. Afhankelijk van het soort ruimte waar je voor gaat, kan dit betekenen dat je landschapsarchitectuur zoals bomen en struiken toevoegt, structuren zoals terrassen of patio’s bouwt, verlichting installeert of paden aanlegt met stapstenen of andere materialen. Zorg ervoor dat je rekening houdt met eventuele bestaande kenmerken in de tuin die moeten worden opgenomen in je plannen.

Doe-het-zelf projecten

Als je je avontuurlijk (en handig!) voelt, probeer dan wat doe-het-zelf projecten om de buitenruimte op te knappen. Een serre bouwen is een manier om de tuin wat meer karakter te geven zonder dat het je veel geld kost; als timmeren niet echt je ding is, waarom probeer je dan niet iets als meubels maken van pallets? Je kunt ook verhoogde bedden bouwen om groenten of kruiden te kweken; een vijver of waterpartij aanleggen; kleurrijke verlichting aanbrengen; een oud hek verven; bomen en struiken planten; een prieel bouwen; vogelhuisjes plaatsen; windklokken ophangen… de lijst gaat maar door! Met een beetje fantasie (en wat ellebogenvet!) is bijna alles mogelijk als het gaat om het creëren van mooie buitenruimtes in je tuin!

Het creëren van buitenruimtes in je tuin is een geweldige manier om karakter en sfeer toe te voegen en tegelijkertijd extra recreatiemogelijkheden te bieden aan familieleden of gasten. Voordat je begint, moet je precies plannen wat voor soort ruimte je wilt (en meten!) zodat alle elementen mooi bij elkaar passen als het klaar is. Denk vervolgens na over welke elementen het ontwerp zullen samenbrengen – heb je landschapselementen nodig? Structuren? Verlichtingsarmaturen? Denk ook aan bestaande elementen in de tuin!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details