Platform voor de bouw
De stevige (paal)funderingen van O’Duin
De ingenieurs van COBE kozen ervoor om het gebouw op palen te funderen, gebruikten volle betonplaten met predallen voor alle binnen- en buitenplaten en werkten de draagmuren uit in een combinatie van beton en silicaat.

De stevige (paal)funderingen van O’Duin

Grote glaspartijen die de buitenwereld naar binnen halen, ruime leefterrassen met een adembenemend uitzicht op zee en een uniek ruimtegevoel: O’Duin in Oostende is een sterk staaltje architecturale excellentie. Met zestig appartementen, variërend van 60 m² tot 160 m², biedt het complex een combinatie van praktisch groot en gezellig kleinschalig wonen. Elk appartement, of het nu een doorzon- of hoekvariant is, heeft minstens één royaal terras. Perfect om te genieten van de zon en de omliggende natuur.

De tijdloze vormgeving van O’Duin springt meteen in het oog. De witte gevel, gecombineerd met stijlvolle bronzen accenten, benadrukt de horizontale lijnen van het bouwwerk. Samen met het gebruik van duurzame kwaliteitsmaterialen staat dit garant voor exclusief wooncomfort aan zee.

Op palen gefundeerd

Maar wat maakt O’Duin nu echt bijzonder? Volgens Koen Van Nevel, medeoprichter van COBE ingenieurs, is dat de geïntegreerde structuur en het funderingssysteem. “Dit project had specifieke uitdagingen in petto. We hebben ervoor gekozen om het gebouw op palen te funderen, gebruikten volle betonplaten met predallen voor alle binnen- en buitenplaten en werkten de draagmuren uit in een combinatie van beton en silicaat. Dit alles op maat van het architecturaal ontwerp.”

De witte gevel, gecombineerd met stijlvolle bronzen accenten, benadrukt de horizontale lijnen van het bouwwerk (Beeld: a1ar architects & more).

Perfectie en persoonlijke benadering

Elk bouwproject begint bij een sterk en betrouwbaar funderingssysteem en een duidelijke structurele aanpak. Dat is een filosofie waar COBE ingenieurs sterk in gelooft. Sinds zijn oprichting in 2000 door ir.-arch. Koen Van Nevel en ir. Katrien Dobbelaere heeft het Brugse ingenieursbureau naam gemaakt als een betrouwbare partner in de bouwsector. Met een team van twintig specialisten die elk hun eigen unieke expertise inbrengen, zet COBE ingenieurs de toon op het gebied van bouwtechniek en innovatie. Deze passie voor perfectie, gecombineerd met een persoonlijke benadering, maakt van COBE ingenieurs de go-to expert voor zowel grote als kleine bouwprojecten.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details