Platform voor de bouw
De uitdaging van bouwen in een kuststad
Dunehotel is een ecohotel met 88 luxesuites op een toplocatie.

De uitdaging van bouwen in een kuststad

Wie in eigen land op zoek gaat naar het ideale vakantieverblijf komt al snel uit aan de Belgische kust. Vooral Nieuwpoort-Bad wordt steeds populairder als bestemming voor dagtrips, weekendjes en langere verblijven. Dunehotel is een nieuw ecohotel in het uitgestrekte duinengebied. Het beschikt over moderne luxesuites op een toplocatie in het groen. Gasten worden er ondergedompeld in een sfeer van comfort, luxe en gezelligheid. 

De samenwerking met de grondwerkers verliep uitstekend.

De aantrekkingskracht van de Belgische kust houdt al jaren stand en met Dunehotel erbij zal dit alleen maar toenemen. De projectspecificaties zijn dan ook niet min. Dunehotel is een ecohotel met 88 luxesuites op een toplocatie: op 150 meter van het strand, midden in de duinen en omgeven door natuur. Dankzij het unieke ontwerp en doordachte hotelconcept genieten alle gasten er van een heerlijk ontspannend verblijf. En dankzij de vergaderzalen en business areas is het hotel tijdens de week erg geschikt voor zakelijke events en bijeenkomsten. De ondergrondse parking is 1.300 m² groot en biedt plaats aan 34 voertuigen. Dunehotel is een project van Sea Coast, dat werd ontworpen door Vauterin-Thirry & Partners en gerealiseerd door CIT Blaton. 

De werken liepen van oktober 2020 tot februari 2023.

Specifieke uitdagingen

“Het Dunehotel is een investeringshotel, een nieuw concept in tegenstelling tot de talrijke ‘Van Der Valk’-hotels die we al hebben neergepoot”, vertelt Kenneth Moerenhout, werkvoorbereider bij CIT Blaton. “Het is een succes, want bijna alle units – meer dan 75 % – is al van eigenaar veranderd. De locatie is dan ook een attractie op zich. Voor dit project beheerden we het volledig dossier: ruwbouw, technieken enzovoort. De grootste uitdaging was misschien wel het feit dat het hier een kuststad betreft. Meer wind en regen, lange verlofperiodes, een buurt waar veel toeristen langskomen … Dat was even aanpassen.”

“De werken zijn gestart in oktober 2020 en we hebben het gebouw in februari 2023 opgeleverd. Een opvallend feit was de samenwerking met de grondwerkers van Michael Boon, die ervoor gezorgd hebben dat we een vertraging van enkele weken – opgelopen tijdens het maken van de soilmixwanden in de keiharde lagen van de ondergrond – helemaal hebben weggewerkt. Door de winderige weersomstandigheden was ook de bouw van onze torenkraan – mijn eerste! – een extra uitdaging. De kraan was 63 meter hoog en moest door de zandigere ondergrond over een extra grote voet beschikken, want de windstudie leerde ons dat de omliggende gebouwen een grote impact hebben op de windcirkels, die bijgevolg een grote invloed hadden op de stabiliteit van de kraan. 

De berekeningen daarvoor waren gespierd. Maar al onze kranen tillen op een afstand van 40 meter nog 7.000 kilogram. Ook alle technische installaties op het dak zijn extra verankerd. Alles is luchtdicht en in alle afvoeren zitten grote zandvangers.”

De kraan was 63 meter hoog en moest door de zandigere ondergrond over een extra grote voet beschikken.

Doorgroeimogelijkheden

“In onze onderneming heerst nog steeds een echte familiale sfeer, hoe groot ons klasse-8D-bedrijf ook is”, benadrukt Kenneth Moerenhout. “We zijn voornamelijk actief in België en Luxemburg. Ideaal voor studenten, want hier worden met de regelmaat van de klok echte superprojecten gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan Oosterweel en het justitiepaleis in Namen. Ook sollicitanten kunnen we een en ander aanbieden. We zijn een hechte groep en er worden regelmatig teambuildingevenementen georganiseerd. Er is in zowat elke afdeling plaats en de doorgroeimogelijkheden zijn eindeloos. Wij blijven dan ook continu op zoek naar nieuwe mensen met een sterke interesse in prachtige bouwprojecten.”    

Dankzij het unieke ontwerp en doordachte hotelconcept kunnen alle gasten van een heerlijk ontspannend verblijf genieten.

Schrijnwerkerij Borra – Binnenschrijnwerk

Schrijnwerkerij Borra uit Houthulst is op de professionele markt gericht en levert maatwerk in binnenschrijnwerk (deuren, wanden, inrichtingen, afwerkingen), trappen in hout (alle stijlen) en buitenschrijnwerk (houten ramen, gevelbekledingen, houtskeletbouw, dakconstructies, balustrades en relingen, toegangspoorten en -deuren, houten terrassen). Zaakvoerder Geert Borra: “Voor Dunehotel in Nieuwpoort deden we alle binnendeuren. Die zijn bekleed met HPL, deels in houtstructuur (inkomdeuren kamers) en deels met effen kleur. Denk hierbij zowel aan gewone deuren als branddeuren en akoestische deuren. Ook de trappen in de duplexkamers – uitvoering in beuk (wit gelakt) – zijn van onze hand. Tot slot leverden en installeerden we ook brandhaspel-, airco- en gordijnkasten. Interessant voor ons, want zo konden we verschillende specialiteiten combineren in één project. Aannemer CIT Blaton heeft ons gekozen vanwege onze stevige achtergrond in dergelijke projecten én de capaciteit om op korte termijn een werk van deze grootorde tot een goed einde te brengen. Zelfs in tijden van fluctuerende prijzen konden er toch goede afspraken gemaakt worden op het vlak van eenheidsprijzen.” 

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer Sea Coast (Nieuwpoort)
  • Architect Vauterin-Thirry & Partners (Roeselare, Nieuwpoort)
  • Hoofdaannemer(s) CIT Blaton (Brussel)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details